Kırklareli Sağlık Müdürü Dr. Saymaz:

Kırklareli Sağlık Müdürü Dr. Saymaz: -Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için, alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekir


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Saymaz, Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için, alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekiyor dedi.
     Saymaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, beslenmenin asla karın doyurmak, açlığı bastırmak, canının çektiği şeyleri yemek veya içmek olarak algılanmaması gerektiğini söyledi.
     Günlük yaşamda bireylerin yaşa, cinsiyete, yaptığı işe, genetik ve fizyolojik özelliklerine ve hastalık durumuna göre değişen günlük enerjiye ihtiyacı olduğunu belirten Saymaz, şöyle devam etti:
     Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için, alınan enerji ile harcanan enerjinin dengede tutulması gerekiyor. Yetişkin erkeklerde vücut ağırlığının yüzde 15 ile 18i, kadınlarda ise yüzde 20 ile 25ini yağ dokusu oluşturmaktadır. Bu oranın erkeklerde yüzde 25, kadınlarda ise yüzde 30un üstüne çıkması obeziteyi oluşturmaktadır. Günlük alınan enerjinin harcanan enerjiden fazla olması durumunda, harcanamayan enerji vücutta yağ olarak depolanmakta ve obezite oluşumuna neden olmaktadır.
     Saymaz, ayrıca sıcak havalarda beslenmeye çok daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Salim Tiran/Rahmi Cinokur
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kırklareli Sağlık Müdürü Dr. Saymaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER