Kırklareli Barosunun 59. kuruluş yıl dönümü

Kırklareli Barosunun 59. kuruluş yıl dönümü -Baro Başkanı Saygılı: -Bağımsız ve tarafsız bir yargının olmadığı ülkede hukuk devletinden söz edilemez


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Baro Başkanı Harun Saygılı, Bağımsız ve tarafsız bir yargının olmadığı ülkede hukuk devletinden söz edilemez dedi.
     Kırklareli Barosunun 59. kuruluş yıl dönümü nedeniyle Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Kırklareli Baro Başkanı Harun Saygılı ve avukatlar anıta çelenk koydu.
     Saygılı, burada yaptığı açıklamada, 1953 yılında 17 avukat ile Kırklareli Barosunun temellerinin atıldığını hatırlatarak, şu an ise 183 avukatın baroya kayıtlı olduğunu söyledi.
     İyi işleyebilen yargı sisteminin toplumun bütün kesimlerine güven ve huzur vereceğini belirten Saygılı, şunları kaydetti:
     Mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum bu hukuk kurumu, gittikçe artan bir dinamizmle çalışmaktadır. Bu kurum, evrensel hukuk normlarına uygun, eksiksiz ve hukukun üstünlüğünün sağlaması için ciddi çalışmalar yapmaktadır. Bende bu niyet ve gayret ile çalışan kurumun, varlığını devam ettireceğine inanıyorum. Ayrıca, bağımsız ve tarafsız bir yargının olmadığı ülkede hukuk devletinden söz edilemez. Hakimlerin her türlü baskıya ve yönlendirmeye karşı korunmaları, mesleki ve kişisel kaygılardan arındırılmaları bu açıdan büyük önem arz etmektedir.
    
     Muhabir: Salim Tiran/Cihan Demirci
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Kırklareli Barosunun 59. kuruluş yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER