Kırklareli Avcı Temsilcisi Harç:

Kırklareli Avcı Temsilcisi Harç: -Doğaya ve yaban hayatına daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Avcı Temsilcisi Ömer Harç, doğaya ve yaban hayatına daha fazla sahip çıkılması gerektiğini belirtti.
     Harç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kırklarelide av kurallarına aykırı olarak gece avlanan avcıların, yaban hayatını bilinçsizce katlettiğini öne sürdü.
     Yetkililerin yasak avlanmalara karşı denetimleri arttırması gerektiğini ifade Harç, şunları kaydetti:
     Gece avcıları sayısı hızla artıyor. Gece avcılığına engel olunamaması bizleri üzüyor. Bir gecede çok sayıda tavşan vuruluyor. Kırklarelide bundan birkaç sene önce keklik ve çil vardı. Bugün baktığımızda bir keklik ve çil görmek mümkün değil. Bugün bu hayvanları bölgemizde avlamak yasak. Fakat doğaya ayrı bir güzellik katan bu hayvanlardan bir tane bile yok. Doğaya ve yaban hayatına daha fazla sahip çıkmamız gerekiyor. Gece avcılığının yanı sıra teyple kuş avcılığı da ilimizde yaygın bir şekilde var. Teybin sesine gelen onlarca kuş aynı anda vuruluyor. Gelecek nesiller için endişeleniyoruz. Denetimler arttırılamaz ve bu tür vahşice avlanmalar devam ederse, gelecekte yaban domuzundan başka av bulunamayacak.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber Kırklareli Avcı Temsilcisi Harç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER