Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -Emniyetten öğrencilere trafik eğitimi


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Emniyet Müdürlüğünce lise öğrencilerine yönelik trafik eğitimi veriliyor.
     Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğünde görevli Başkomiser Yener Kahyaoğlu, Bilal Yapıcı Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi konferans salonunda öğrencilere trafikte yaya ve sürücü kuralarına ilişkin bilgiler verdi.
     Kırklarelinin küçük bir şehir olmasına rağmen trafiğin yoğun olduğunu belirten Kahyaoğlu, sürücülerin yanı sıra yayaların da dikkatli olması gerektiğini söyledi.
    
     -Milli Eğitim Müdürü Korkmaza ziyaret
    
     Kırklareli Sağlık Müdürü Metin Bozkır, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Korkmazı ziyaret etti.
     Milli Eğitim Müdürlüğündeki ziyarette Bozkır, Kırklarelide görev yapmanın memnuniyetini yaşadığını söyledi. Korkmaz da Kırklarelinin eğitimde olduğu gibi sağlıkta da başarılı olduğunu kaydetti.
    
     -Sivil Savunma Haftası
    
     Kırklareli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğünce Sivil Savunma Haftası dolayısıyla Kız Teknik ve Meslek Lisesinde yangın tatbikatı yapıldı.
     İtfaiye Müdürlüğünde görevli yangın güvenlik teknikeri Ayhan Abdullahoğlu, öğrencilere yangınların çıkış sebepleri, yangın türleri, müdahale, yangın sırasında kullanılacak araç ve gereçler ile yangın esnasında insanların neler yapmaları gerektiğini sinevizyon eşliğinde anlattı.
     Daha sonra senaryo gereği bir binada yangın alarmı verilerek, öğrencilerin tahliyesi yapıldı. Aynı anda itfaiye ekipleri aranarak olay yerine gelmeleri sağlandı, binada mahsur kalan 2 öğrenci de temsili olarak kurtarıldı.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER