Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -Kırklarelide 6 bin 866 olay meydana geldi


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Emniyet Müdürlüğü ekipleri bir yılda 6 bin 866 olaya müdahale etti.
     Kırklareli Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 2012 yılında meydana gelen 6 bin 866 olaydan 6 bin 223ünün aydınlatıldığı bildirildi.
     Olaylarla ilgili 7 bin 458 şüphelinin yakalanarak adli makamlara teslim edildiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Mali Suçlarla Mücadele kapsamında 178 olayda, 649 şişe muhtelif alkollü içki, 84 bin 473 paket kaçak sigara, 170 kilo 57 gram tütün, 22 sikke, 9 bin 718 litre kaçak akaryakıt ele geçirilmiş, yakalanan 315 kişi adli makamlara sevk edilmiştir. Uyuşturucu madde ile mücadele kapsamında 140 olayda, 1 milyon 625 bin 549 adet kenevir bitkisi, yaklaşık 100 kilo muhtelif uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Terörle mücadele çalışmalarımız kapsamında ilimiz geneli itibariyle yıl içerisindeki 2 olay ile ilgili olarak terör örgütüne üye olan 7 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir. Trafik güvenliği ile ilgili olarak yapılan çalışmalarımız kapsamında, 20 bin 693 sürücüye 3 milyon 854 bin 935 lira cezai işlem uygulanmış, bin 262 sürücü mahkemeye sevk edilerek 2 bin 526 araç trafikten men edildi. Yıl itibariyle 16 ölümlü, 564 yaralamalı, 559 maddi hasarlı olmak üzere toplam bin 139 trafik kazası meydana gelmiştir.
    
     -Sınır İlleri Geliştirme Projesi
    
     Kırklareli Kültür Varlıklarını Koruma Derneği ile Bulgaristanın Sozopol Sualtı Arkeoloji Enstitüsü tarafından Sınır İlleri Geliştirme Projesi toplantısı yapıldı.
     Proje Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Özdoğan, Eğitim-Sen Kırklareli Şubesi konferans salonunda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, proje ile Kırklareli ve Bulgaristanın Sozopol kentinin kültür varlıklarını geliştirerek, turizme kazandırmak olduğunu söyledi.
     Projenin Avrupa Birliğince de kabul edildiğini belirten Özdoğan, 120 bin Avroluk bütçe ile uygulanacak proje kapsamında, Bulgaristanın sualtı arkeolojisi ile Kırklarelide ise kara arkeolojisini geliştirme çalışmalarının yapılacağını belirtti.
     Sozopol Sualtı Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Hristma Angelova da proje kapsamında Bulgaristan ile Türkiye arasındaki kültürel mirasın tanıtılmasına katkı sağlanacağını bildirdi.
    
     -Üzüm üreticileri bilgilendirildi-
    
     Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce üzüm üreticileri bilgilendirildi.
     Kırklareli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen toplantıda, Gıda ve Yem Şube Müdürü Funda Eylem Özel, üzüm üreticilerine gıda mevzuatı hakkında bilgiler verdi.
     Özel, ayrıca Kırklarelinin yöresel içeceği olan hardaliye yapımında da gıda mevzuatına uyulması gerektiğini söyledi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER