Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -KGC Başkanı Tiran: Gazetecilerin sosyal ve hukuksal haklarının iyileştirilmesini istiyoruz


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklareli Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Başkanı Selim Tiran, gazetecilerin sosyal ve hukuksal haklarının iyileştirilmesini istediklerini bildirdi.
     Tiran, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, yaptığı yazılı açıklamada, 10 Ocak 1961 tarihinde kabul edilen 212 sayılı yasa ile gazetecilerin büyük kazanımlar elde ettiğini, yasanın yürürlüğe girmesiyle basın çalışanlarının özlük ve kimlik haklarına kavuştuğunu belirtti.
     Gazetecilerin bu gün gelinen noktada halen bir takım özlük haklarından mahrum olduğunu ifade eden Tiran, şunları kaydetti:
     Meslektaşlarımız özverili çalışmalarıyla kamuoyunu aydınlatma görevini en iyi şekilde yerine getirmekte. Gazetecilerin sosyal ve hukuksal haklarının iyileştirilmesini istiyoruz. Basın çalışanlarının mesleki birlik ve dayanışma içerisinde var olan sorunlarını aşarak hak ettikleri yere gelecekleri inancındayım.
    
     -Belediye Başkanı Çağlayana ziyaret-
    
     (Fotoğraflı)
    
     Bulgaristan Malko Tırnova Belediye Başkanı Ilian Yançev, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayanı ziyaret etti.
     Ilian Yançev ziyarette yaptığı konuşmada, ziyaretin iki ülke arasındaki dostluğun pekişmesine katkı sağlayacağını söyledi.
     Çağlayan da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, AB ilişkilerinin öneminin bu tür ziyaretler ile giderek arttığını, dostluklarda ziyaretlerin önemli bir yere sahip olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Hakan Şahin
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER