Kırklareliden kısa kısa

Kırklareliden kısa kısa -Eğitim-İş Kırklareli Şube Başkanı Girgin: Basınımız gerçekten gece gündüz demeden öz verili bir şekilde çalışmakta


KIRKLARELİ (A.A) - Eğitim-İş Kırklareli Şube Başkanı Hayri Girgin, Basınımız gerçekten gece gündüz demeden öz verili bir şekilde çalışmakta dedi.
     Girgin, bir restorantta düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, basın mensuplarının her zaman yanlarında görmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi.
     Kırklarelide görev yapan yerel ve ulusal muhabirlerin görevlerini başarılı bir şekilde sürdürdüğünü belirten Girgin, Bizi hiç bir zaman yalnız bırakmayan basın mensuplarına teşekkür ederim. Basınımız gerçekten gece gündüz demeden öz verili bir şekilde çalışmakta. Onların görev tehlikelerini hissedebiliyoruz. Onurlu ve güzel bir görevi yerine getiriyorlar diye konuştu.
    
     -Güreş İl Birinciliği Müsabakası
    
     Türkiye Güreş Sporları Federasyonu Kırklareli İl Temciliğince Güreş İl Birinciliği Müsabakası yapıldı.
     Kırklareli Güreş İl Temsilcisi Galip Turhan, Atatürk Spor Salonunda düzenlenen müsabakada yaptığı konuşmada, güreşe olan ilginin her geçen gün arttığını söyledi.
     Müsabakalar sonrası dereceye girenlere ödülleri verildi.
    
     -Kırklarelide girişimcilik eğitim kursu açılacak
    
     Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürü Hasan Aksoy, girişimcilik ve eğitim kursu açılacağını bildirdi.
     Aksoy, il müdürlüğünde yaptığı açıklamada, kursun KOSGEB işbirliğiyle gelecek yıl 11 Ocak Cuma günü açılacağını belirtti.
     Kursa katılmak isteyenlerin Çalışma ve İş Kurumu Kırklareli İl Müdürlüğüne başvurmaları gerektiğini belirten Aksoy, kursiyerlere günlük 20 lira ödeme yapılacağını ifade etti.
     Aksoy, kursun 25 Ocakta sona ereceğini kaydetti.
    
     -Demirköyde kaçak sigara operasyonu
    
     Demirköyde 730 paket kaçak sigara ele geçirildi.
     Demirköy Emniyet Amirliği ekipleri, bir ihbar üzerine şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüsü, Demirköy yakınlarında durdurdu. Ekipler, yolcu olarak otobüste bulunan S.Anın çantasında yaptığı aramalarda, 730 paket kaçak sigara ele geçirdi.
     Olayla ilgili soruşturma sürüyor.
    
     -Vizede bir mahallenin ismi değiştirildi
    
     Vizede Mimar Sinan Mahallesinin ismi Kale Mahallesi olarak değiştirildi.
     Vize Belediye Başkanı Selçuk Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, mahalle sakinlerinin talepleri üzerine Mimar Sinan Mahallesinin isminin değiştirilerek, 28 yıl önceki Kale Mahallesi ismine kavuştuğunu belirtti.
     İsim değişikliği kararının Belediye Meclisi tarafından kabul edildiğini ifade eden Yılmaz, vatandaşları bir nebzede olsa mutlu etmenin sevincini yaşadıklarını kaydetti.
    
     -Vize Cumhuriyet İlkokulunun pilav günü
    
     Vize Cumhuriyet İlkokulunda pilav günü düzenlendi.
     Okul Müdürü Hasan Çetin, etkinlikte yaptığı konuşmada, her yıl geleneksel olarak pilav günü düzenlediklerini söyledi.
     Bu tür etkinlikler ile birlik ve beraberlik duygularının güçlendiğini belirten Çetin, sosyal ve kültürel etkinliklere önem verdiklerini söyledi. Etkinliğe, Vize Kaymakamı Murat Duru, Vize Milli Eğitim Müdürü Harun Tam, öğrenci ve veliler katıldı.
    
     -TRAKAB 2012 olağan 2. toplantısı
    
     Trakya Kalkınma Birliği (TRAKAB) 2012 olağan 2. toplantısı yapıldı.
     Kırklareli Valisi Mustafa Yaman başkanlığında valilikte gerçekleşen toplantıda, 2013 yılı yatırım planları ve bütçe konuları görüşüldü.
    
     Muhabir: Özgün Tiran - Nihat Evren / Cihan Demirci
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Kırklareliden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER