Kırklarelide Nasreddin Hocanın Kişiliği konferansı

Kırklarelide Nasreddin Hocanın Kişiliği konferansı


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklarelide Nasreddin Hocanın Kişiliği konferansı düzenlendi.
     Edebiyatçı-yazar-şair Mustafa Özçelik, Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneğinde düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, 13. yüzyılda yaşayan Nasreddin Hocayı anlamak için yaşadığı devri iyi kavramanın gerekli olduğunu belirtti.
     Özçelik, Nasreddin Hocanın yaşadığı dönemin, toplumun sıkıntılarla boğuştuğu, ölüm, korku, endişe, yılgınlık ve yoksulluk dolu bir dönem olduğunu kaydetti.
    
     -En büyük sıkıntımız kendi değerlerimizi tanıyamamamız-
    
     Nasreddin Hocayı hayali bir kahraman olarak tanıtma çabasında olanların bulunduğunu savunan Özçelik, şunları kaydetti:
     Yapılan çalışmalar ve eldeki mevcut deliller doğduğu ev, çocuklarının mezar taşları gibi onun tarihi bir şahsiyet olduğunu ortaya koyar. Bizim en büyük sıkıntımız kendi değerlerimizi tanıyamamamız, kendi dinamiklerimize yabancı olmamızdır. Nasreddin Hocanın anlattığı olaylarda verilmek istenen mesajlar bir kuşağın içine özenle sarılmış gibidir. Her anlatılan nükte aslında sayfalar dolu mesajlar içermektedir. Tebessümle birlikte düşündürmektedir. Bizlere düşen o mesajları kavrayabilmek, onları nesillere aktarabilmektir. En önemlisi de Nasreddin Hocayı asıl kimliği ile tanıtmaktır. Bunu güzel sanatlar yoluyla çeşitli çalışmalarla gerçekleştirebiliriz.
     Konuşmaların ardından Kırklareli Vali Yardımcısı ve Sevgi Dünyamız Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkanı Taceddin Özeren, Özçelike plaket verdi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Kırklarelide Nasreddin Hocanın Kişiliği konferansı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER