Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde Patolojik testler

Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde Patolojik testler yapılabilecek


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı bünyesinde Moleküler Patoloji Laboratuvarının hizmete girdiği bildirildi.
     Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinden yapılan yazılı açıklamada, Prof. Dr. Önder Bozdoğan sorumluluğunda kurulan Moleküler Patoloji Laboratuvarının kanser hastalığının teşhisinde büyük öneme sahip olan testlerin yapılmasını sağlayacağı kaydedildi.
     Yapılacak tetkiklerin özellikle kanser tanı, izlem ve tedavisinde klinisyenlere önemli bilgiler sağlayacağı ifade edilen açıklamada şu görüşlere yer verildi:
     Laboratuar, son yıllarda kanser tedavisinde yeni bir yaklaşım olan, hedefe yönelik tedavi olarak adlandırılan tedavi yöntemlerinin uygulanabilmesi için zorunlu olan tetkiklerin yapılmasına da imkan sağlıyor. İleri tedavi yöntemlerinin yapılmasını sağlayan sekanslama cihazı yanı sıra, modern moleküler laboratuvarlarında ihtiyaç duyulan tüm cihazların bulunduğu Moleküler Patoloji Laboratuvarı, Kırıkkalede tek, ülke çapında da sayılı laboratuvarlardan birisi olarak gösteriliyor. Rutin tetkiklerin yanı sıra araştırmaya yönelik çalışmaların da yapılması planlanmakta olduğu belirtilen laboratuvarda ikisi yüksek lisanslı olmak üzere 3 biyolog hizmet veriyor. Çalışanlara düzenli hizmet içi eğitimin verildiğini belirtilen laboratuvarın ilimizin sağlık hizmetlerine önemli bir katkı yapacağı düşünülüyor.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde Patolojik testler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER