Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasından

Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasından Temel Gıda Hijyen Eğitimi


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) tarafından ekmek üretim ve satış yerlerinde çalışan personele, Temel Gıda Hijyen Eğitimi verildi.
     KTSO toplantı salonunda düzenlenen eğitimde konuşan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemalettin Akdoğan, 28163 sayılı yasa ile çıkartılan Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek ürünleri ile ilgili konularda Ticaret ve Sanayi Odası ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının yaptığı görüşmelerin neticesinde ortaklaşa bir eğitim programı hazırlandığını söyledi.
     Bu yasanın ekmek üretim ve satış yerlerinde çalışan personele neler getirdiği ile ilgili konularda eğitim verileceğini ifade eden Akdoğan, şöyle konuştu:
     Bu yasanın sizler üzerinde de belirli yükümlülükleri var. Bundan dolayı AB uyum yasaları çerçevesinde her meselede olduğu gibi ekmek üretimi ve satışında da bir düzenlemenin sizlere anlatılacağı bir eğitim düzenledik. Eğitim sonunda da sizler bir imtihana tabi tutulacaksınız. Dolayısı ile sınavdan başarılı olanlara sertifika verilecek. Bu sertifikayı alan arkadaşlar bu konunun uzmanı, ehil kişisi sayılacak. Halkın sağlığını ilgilendiren gıda konusu hepimizin üzerinde hassasiyetle durması gereken bir konu. Bu, bugün ekmekte olur yarın başka gıda maddelerinde olur. Bunların hepsi ile ilgili eğitimler devam edecek. Ama ilki her gün karşılaştığımız ve her gün soframızda eksik etmediğimiz ekmekle ilgili ki en çok tükettiğimiz maddelerden birisidir. Bugün onunla başlamış oluyoruz.
     Temel Gıda Hijyen Eğitimini Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Naim Deniz Ayazın vereceği bildirildi.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Ticaret ve Sanayi Odasından Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER