Kırıkkale Tebliğ Cemiyetinden Mevlit Kandili etkinliği

Kırıkkale Tebliğ Cemiyetinden Mevlit Kandili etkinliği


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Tebliğ Cemiyeti Başkanı Mithat Akçalı, insanın meta haline dönüştüğü, insan onurunun göz ardı edildiği, insanı değerlerinden soyutlama gayretlerinin küresel ölçekte politikalar haline geldiği günümüzde, bütün alemleri onurlandırmak için gönderilen hikmet yüklü ahlak peygamberinin onur mücadelesini ve insana bakışını yeniden keşfetmeye her zamankinden daha fazla muhtaç olduklarını söyledi.
     Akçalı, bir düğün salonunda düzenlenen Mevlid Kandili özel programının açılışında yaptığı konuşmada, tüm insanlığı onurlandırmak üzere dünyaya teşrif eden Hz. Muhammedin Mevlid-i Şeriflerinin 1442. yıl dönümünün idrak edildiğini belirterek, Mevlid-i Nebinin, Türkiye, bütün İslam alemi ve topyekun insanlığın huzuruna vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ettiğini kaydetti.
     Etkinlige, Kırıkkale Belediye Başkan Vekili Halil Danacı, cemiyet üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Etkinlikte Kuranı Kerim okundu. İlahiyatçı Ahmet Temür tarafından, Erdemli bir toplum oluşmasında peygamberimize olan ihtiyaç konulu konferans verildi. Mevlid-i Şerif okundu. Merhum İslam alimi Alasakal Mustafa Efeye vefatının 1. yılında hatim duası yapıldı.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Tebliğ Cemiyetinden Mevlit Kandili etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER