Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Ali Kolat başkanlığında yapıldı.
     Valilik toplantı salonunda düzenlenen toplantıda konuşan Vale Kolat, Kamu Yatırımcı Bölge ve İl Müdürlüklerince, il genelinde yürütülen toplam proje sayısının 261 olduğunu ve projelerin bedelleri toplamının 1 milyar 892 milyon lira olduğunu söyledi.
     Bugüne kadar projeler için yapılan toplam harcama miktarının 850 milyon lira olduğunu belirten Kolat, şöyle konuştu:
     "Projelerin 2013 program yılı ödenekleri toplamı 267 milyon liradır. Gelen ödenek miktarı 187 milyon lira olup, dönem sonu itibariyle 48 milyon lira harcanmıştır. 2012 yatırım programında yer alan ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 18, gelen ödeneğe göre nakdi gerçekleşme oranı yüzde 26 seviyesindedir. Önemli olan yatırımları daha hızlı, zamanında ve ekonomik yapmaktır. Nasıl ki gecikmiş adalet, adalet değilse, geçikmiş yatırım da yatırım değildir. Projelerin hazırlanması, ihale süreci, kamulaştırma süreci, deplasman süreci oldukça zaman alan süreçlerdir. Ama buna rağmen şunu açık yüreklilikle belirmeliyim ki yatırımların projelendirilmesi ve yapılması anlamında kurumlarımızla herhangi bir sorun yaşamamaktayız. Tüm kurumlarımız gerekli çaba ve gayreti gösteriyor."
     Toplantıya Vali Ali Kolat, Belediye Başkan Yardımcısı Halil Danacı, ilçe Kaymakamları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Başkanları, İl Müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kırıkkale İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER