Kırıkkale Gıda Tanım ve Hayvancılık İl

Kırıkkale Gıda Tanım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün denetimleri devam ediyor


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Gıda Tanım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü kentte ev ve süs hayvanları satan işletmelerin denetleniğini bildirdi.
     Kırıkkale Gıda Tanım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, 5996 sayılı kanuna göre yayımlanan Ev ve Süs Hayvanlarının Üretim, Satış, Barınma ve Eğitim Yerleri Hakkındaki Yönetmeliğin 8 Ekim 2011 tarihli ve 28078 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi.
     İl Müdürü Recep Kırbaş, yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce, ruhsatlı olarak faaliyet gösteren iş yeri sahiplerinin 31.12.2012 tarihine kadar bu yönetmeliğe uygun olarak çalışma izni almaları gerektiğini ifade ederek, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Eski yönetmeliğe göre ruhsatlı olan ve 31.12.2012 tarihine kadar çalışma izni almayan iş yerlerine ait ruhsatlar, 01.01.2013 tarihinden itibaren geçersiz sayılacak olup, söz konusu iş yerleri hakkında 5996 sayılı Kanunun 36.maddesinin (i) bendine göre 11 inci madde gereğince Bakanlıktan onay almadan faaliyette bulunanlara işlem yapılması gerekmektedir. Ev ve süs hayvanları satış yerleri sahiplerinin mağduriyet yaşamamaları ve iş yeri çalışma izini almaları için İl Müdürlüğümüze müracaat etmeleri gerekmektedir. Ev ve süs hayvanları satış yerleri sahipleri İl Müdürlüğümüze gelip iş yeri çalışma izini almadıkları takdirde 6 bin 400 lira idari para cezası ve faaliyetten men cezası uygulanacağı da tebliğ edilmiştir.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Gıda Tanım ve Hayvancılık İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER