Kırıkkale Belediyesinden bitki dikim çalışmaları

Kırıkkale Belediyesinden bitki dikim çalışmaları


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından kentin bazı bölümlerine bitki dikiminin yapıldığı bildirildi.
     Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hava koşullarının elverdiğince çalışmaların devam ettiği belirtilerek, Çalılıöz köprü üzerinde, yol kenarında bulunan alanda bitki dikim ve çim ekimi çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.
     Açıklamada, şu görüşlere yer verildi:
     Dolgu tesviye çalışmaları ardından çam ağacı fidanları, çalı grubu bitkiler ve mevsimlik çiçek dikiminin ardından çim ekimi yapılarak peyzaj düzenlemesi tamamlandı. Başpınar mevki orta refüjde de bitkilendirme ve çim ekimi çalışması yapıldı. Yuva Mezarlığında çalışmalarımız devam ediyor. Sert zemin döşeme çalışması ile mezarlık içinde yol problemini çözdük. Yapılan yolların kenarlarında ağaç dikimi çalışması başlatıldı. Hava koşullarının elverdiği ölçüde ağaç dikim çalışmalarımız devam edecek. Kent merkezi ve çevresinde de çalışmalarımız devam ediyor. Millet Bulvarı yol kenarında daha önce başladığımız gül dikimi çalışmalarını tamamladık. Son kalan bölümde duvar kenarında çam ağacı fidanları, gül ve sarmaşık bitkileri dikimi yapıldı. Bulvar Park içinde ve kenarındaki ağaç diplerinde kış mevsimine uygun menekşe dikimi tamamlandı. Orta refüjde bulunan ağaçların altlarına süs lahanası dikimi gerçekleştiriliyor. Kent merkezi içinde yer alan çalı grubu bitkilerin ve ağaçların budanması ve kurumuş ağaçların temizliği devam ediyor. Yapılan çalışmalara ek olarak tüm park ve yeşil alanlarda teknik personel tarafından kontroller yapılarak oluşan aksaklıklar vakit geçirilmeksizin giderilmektedir.
     Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise kentin daha güzel bir görüntüye sahip olması için gerekli tüm çalışmaların devam edeceğini belirtti.
    
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkale Belediyesinden bitki dikim çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER