Kırıkkalede uyuşturucu operasyonu

Kırıkkalede uyuşturucu operasyonu -Operasyonda 177 kilo 500 gram esrar ele geçirildi -Olayla ilgili gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkalede uyuşturucu satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda 177 kilo 500 gram esrar ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı.
     İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde uyuşturucu madde ticareti yaptıkları iddia edilen kişilerin bulunduğu 4 otomobile yönelik düzenledikleri operasyonda, O.K, M.E, Y.U, M.A, N.A, M.A, İ.G, S.A, Ş.G, S.G. ve Y.Kyi yakaladı.
     Bu kişilerin üzerlerinde ve otomobillerde yapılan aramada toplam 177 kilo 500 gram esrar ele geçirildi. Otomobillerden birinin İstanbuldan çalıntı olduğu, sahte ruhsat ve plaka düzenlendiği de belirlendi.
     Şüphelilerden 7sinin 71 suç kaydı bulunduğu, S.Gnin 3 ayrı suçtan arandığı, Y.Knın silahlı gasp suçundan hakkında verilmiş 8 yıl hapis cezası olduğu, bir şüphelinin ise terör örgütüne üye olmak suçundan arandığı tespit edildi.
     Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 11 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.
    
     -Uyuşturucu, bir insanlık suçudur
    
     Kırıkkale Emniyet Müdürü Kadri Kartal, operasyonla ilgili düzenlediği basın toplantısında, uyuşturucu madde satışı yapan kişilere yönelik çalışmaların aralıksız sürdüğünü söyledi.
     Düzenlenen operasyonda toplam 177 kilo 500 gram esrar ele geçirildiğini anımsatan Kartal, şöyle konuştu:
     Konuyla ilgili çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmektedir. Bu bir insanlık suçudur. Çocuklarımızı, gençlerimizi, insanımızı zehirleyen bu maddenin üretilmesine, sevk edilmesine mani olmak için tüm teşkilat mensupları görev başındayız. Yaptığımız operasyonda 177 kilo 500 gram esrar ele geçirdik ve bununla ilgili olarak gözaltına alınan 11 şahıs tutuklandı. Ben bu operasyonda görev alan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü olarak bu çalışmaların devam edeceğini söylüyorum.
     Kırıkkalenin, 43 ilin geçiş noktası üzerinde bulunduğunu anlatan Kartal, sözlerini şöyle tamamladı:
     Çalışmalarımız, ilimizdeki sokak satıcıları ve kullanıcılarına yönelik olarak iki yönde devam etmektedir. Buna çok önem veriyoruz. Geçiş güzergahında olmamız nedeniyle istihbari çalışmalar neticesinde yapılan sevkiyatın, ilimizde yakalanması bizim için son derece önemli. Son zamanlarda elde edilen uyuşturucu miktarında kilo bazında bir hayli fazlalık gözleniyor. Bu da teşkilatımızın tüm illerde konu üzerinde ne kadar hassas ve titiz çalıştığının bir göstergesidir diye düşünüyorum.
    
     Muhabir: Emrah Yaşar / Mustafa Yıldız / İsmail İçer
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Kırıkkalede uyuşturucu operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER