Kırıkkalede okul servisi şoförlerine seminer

Kırıkkalede okul servisi şoförlerine seminer


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü, eğitim yılının başlaması nedeniyle okul servis araçlarından sorumlu personele yönelik eğitici seminer düzenledi.
     Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminerde konuşan Emniyet Müdür Yardımcısı Bünyamin Tezol, öncelikle ilk ve orta dereceli okulların açılacağı gün ile takip eden hafta içerisinde okul önleri ve civarında yaya ve araç trafiğinin önemli ölçüde artış göstereceği düşünülerek, gerekli trafik tedbirlerinin alınacağını söyledi.
     Okul servis araçlarının düzenli olarak denetime tabi tutulacağını ifade eden Tezol, şöyle konuştu:
     Bu denetim yapılırken öncelikle kentimizde öğrenci taşımacılığı yapan okullar tespit edilecek. Okulların servis sayısı tespit edilip, şoför listeleri oluşturularak, öğrenci taşıyan okul servislerinin şoförleri asayiş yönünden de araştırılacak. Aynı şekilde okul servis araçlarının öğrenci servisi taşımacılığına uygunluğu, trafik açısından gerekli donanıma sahip olup olmadığı, öğrenci can güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak gerekli donanıma sahip olup olmadığı gibi konularda denetlenecek.
     Tezol, araçların her koltuğunda emniyet kemeri bulunup bulunmadığı ve taşıma sınırının üzerinde öğrenci taşınıp taşınmadığı konularında da gerekli denetimlerin yapılacağını bildirdi.
    
     Muhabir: Muhammet Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kırıkkalede okul servisi şoförlerine seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER