Kira geliri olan dilencinin üzerinden banka

Kira geliri olan dilencinin üzerinden banka cüzdanları çıktı -Eskişehir merkez Odunpazarı ilçesinde zabıta ekiplerinin dilenirken yakaladığı yaşlı adamın üzerinden banka cüzdanları, emekli kartı ve kira gelirini gösterir belge çıktı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir merkez Odunpazarı ilçesinde zabıta ekiplerinin dilenirken yakaladığı yaşlı adamın üzerinden banka cüzdanları, emekli kartı ve kira gelirini gösterir belge çıktı.
     Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin kent merkezi başta olmak üzere 43 mahalle genelinde gerçekleştirdiği denetimde 56 yaşındaki Adil A, kent merkezinde dilenirken yakalandı.
     Çarşı Zabıta Karakoluna götürülen yaşlı adamın üzerinden 515 lira paranın yanı sıra banka cüzdanları, emekli kartı ve kira gelirlerini gösteren banka dekontları çıktı.
    
     -Dilenmek için özel kıyafet diktirmiş-
    
     Adil Anın (56) Ankaradan dilenmek için günü birlik Eskişehire geldiğini tespit eden zabıta ekipleri, dilencinin yolculuk esnasında farklı, dilenirken farklı bir kıyafet giydiğini belirledi.
     Zabıta ekiplerince Adil Aya ilgili kanun kapsamında para cezası kesilip, kent dışına gönderildi.
     Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı yaptığı açıklamada, büyük bir ciddiyetle sürdürülen dilenci operasyonlarının sonuçlarının memnuniyet verici olduğunu ifade ederek, şehrimizde geçimlerini vatandaşların iyi niyetlerini istismar ederek sağlamaya çalışan kişi ve kişilerin takibini bırakmayacaklarını belirtti.
     Başkan Sakallı, vatandaşların rahat, güvenli ve huzur dolu bir ortamda yaşamalarına imkan sağlamak amacıyla sürdürülen çalışmaların her geçen gün daha da genişleyerek devam edeceğini bildirerek, dilenmek suretiyle vatandaşların huzurunu kaçıran duygu simsarlarına göz açtırmayacaklarını kaydetti.
     Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ise büyük bir ciddiyetle sürdürülen dilenci operasyonları sonucunda kent genelindeki dilenci sayısında büyük oranda azalma olduğu belirtilerek, özellikle kent dışından dilenme amacıyla Eskişehire gelen kişilerin önünün büyük oranda kesildiği vurgulandı.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kira geliri olan dilencinin üzerinden banka Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER