Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramında

Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramında 300 bin aileye ulaşacak


KONYA (A.A) - Kimse Yok Mu Derneğinin, bu yıl 300 bin aileye kurban paketi ulaştırmayı hedeflediği bildirildi.
     Kimse Yok Mu Derneği Konya Şube Müdürü Hasan Aşcı, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, Afrikadan Asyaya, Balkanlardan Orta Doğuya, Filistinden Güney Amerikaya, Bangladeşten Yemene dünyanın 70 ülkesi ve Türkiyede kurbanların kesilerek, ihtiyaç sahiplerine kurban paketlerinin ulaştırılacağını söyledi.
     Kimse Yok Mu gönüllüleri olarak yurt içindeki ihtiyaç sahiplerine 7şer kilodan oluşan kurban paketlerini evlerine teslim edeceklerini ifade eden Aşcı, yurt dışında kesilmek üzere bağışlanan kurbanların ise hangi ülke için bağışlanmışsa o ülkede kesilerek, ihtiyaç sahiplerine ulaştıracaklarını belirtti.
     Bir hisse kurban bedelinin Türkiyede 600 lira olarak belirlendiğini, bu bedelin Afrikada 225, Asyada 235, Güney Amerikada 270, Filistinde 810, Yemende ise 315 lira olarak kararlaştırıldığını dile getirdi.
     Kurban kesimi, Türkiyede ve yurt dışında önceden belirlenen merkezlerde noter, din görevlisi ve veteriner eşliğinde, İslami usullere uygun şartlarda gerçekleştirileceğine dikkati çeken Aşçı, kurban etleri dağıtımının sosyal incelemesi önceden yapılmış ve ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen kişilerin adreslerine, gönüllüler tarafından teslim edileceğini söyledi.
     Bayramda çeşitli hediyelerle çocukları da sevindireceklerini anlatan Aşcı, Konyada bin ihtiyaç sahibi aileye ulaşma hedefindeyiz. Konyalı hayırseverler yurt dışı kurban bedellerini 342 26 10 numaralı çağrı merkezi ve www.kimseyokmu.org.tr adresinden öğrenebilirler dedi.
    
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Kimse Yok Mu Derneği, Kurban Bayramında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER