Kıdem Tazminatı ve Büyükşehir Yasaları

Kıdem Tazminatı ve Büyükşehir Yasaları -Belediye İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Barış: -Belediye işçilerinin aleyhine çıkan ve çıkacak olan yasalar ve yönetmelikler bizleri isyan ettirmektedir


ANTALYA (A.A) - Belediye İş Sendikası Antalya Şubesi Başkanı Murat Barış, Belediye işçilerinin aleyhine çıkan ve çıkacak olan yasalar ve yönetmelikler bizleri isyan ettirmektedir dedi.
     Murat Barış, düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Yasası ile bazı belediyelerin birleştirilerek il sınırının büyükşehir il sınırı haline getirileceğini kaydetti. Birleşen belediyelerde çalışan işçilerin, diğer kurumlara aktarılacağına değinen Barış, ancak yasa henüz çıkmadığı için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının yaklaşık 150 belediyede toplu iş sözleşmesi için yetki vermediğine dikkati çekti.
     Antalyada Alanya, Mahmutlar, Beykonak, Kaş Yeşilköy, Cevizli, Yelten, Çomaklı, Gündoğmuş, Senir ve Side belediyelerinin yetkileri gelmediği için sözleşme yapamadıklarına dikkati çeken Murat Barış, Ortada yasa olmamasına rağmen yüzlerce işçi yine mağdur olmaktadır dedi.
     Yeni Kıdem Tazminatı Yasasına ilişkin düzenlemeleri de değerlendiren Murat Barış, kıdem tazminatının çalışanların güvencesi olduğunu bildirdi. Kıdem tazminatının çalışanların geleceği olduğunu belirten Barış, şöyle konuştu:
     Belediye işçilerinin aleyhine çıkan ve çıkacak olan yasalar ve yönetmelikler bizleri isyan ettirmektedir. Bu uygulamalar sadece Belediye İş Sendikası üyelerini değil, tüm belediye çalışanlarını üzmektedir. Bu nedenle kendilerini işçi temsilcisi olarak gören tüm sendikacılardan, bu haksız uygulamalar karşısında tutarlı ve dik duruş sergilemelerini istiyoruz. Biz Belediye İş Sendikası olarak, birlikten kuvvet doğacağına inanıyoruz.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kıdem Tazminatı ve Büyükşehir Yasaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER