KETEM, Bulancakta kadınlara yönelik seminer düzenledi

KETEM, Bulancakta kadınlara yönelik seminer düzenledi


GİRESUN (A.A) - Giresun Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezince (KETEM) Bulancak ilçesinde kadınlara yönelik seminer düzenledi.
     KETEM doktorlarından Derya Çıtlak Kara, Halk Eğitim Merkezi salonundaki seminerde yaptığı konuşmada, amaçlarının il genelindeki meme, serviks, prostat ve kolorektal kanserine bağlı ölümlerin azaltılması olduğunu söyledi.
     Kanserden korunma ve erken tanı konusunda halkın bilinçlendirilmesine büyük önem verdiklerini ve bu nedenle de seminerler düzenlediklerini ifade eden Kara, şunları kaydetti:
     Yapılan çalışmalar, tarama yöntemleri ile kanser olgularını erken dönemde saptayarak kanserden ölüm oranlarının azaldığını göstermektedir. Kanser önlenebilir bir hastalıktır ve kanserle olan savaşı hep beraber kazanacağız. Bulancak Toplum Sağlığı Merkezi önünden her gün saat 9.00 ile 13.00te ücretsiz nakil araçlarıyla Giresun KETEM merkezine vatandaşları götürüyoruz. Taramaya katılanlardan muayene ve tetkik ücreti alınmıyor. Erken teşhis hayat kurtarır.
     Seminere, Vali Dursun Ali Şahinin eşi Melahat Albayrak Şahin, Kaymakam Tayfun Elbasanın eşi İffet Elbasan, İl Özel İdare Genel Sekreteri Mehmet Emürün eşi Filiz Emür, Giresun Halk Sağlığı Şube Müdürü Dr. Ayten Erdoğan Ordu ve Bulancaklı kadınlar katıldı.
    
     Muhabir: Sinan Yıldız / Gültekin Yetgin
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber KETEM, Bulancakta kadınlara yönelik seminer düzenledi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER