KESK Hatay Şubesi Dönem Sözcüsü Erkal:

KESK Hatay Şubesi Dönem Sözcüsü Erkal: Asgari ücret yoksulluğun değil, insanca yaşamın ücreti olmalı


HATAY (A.A) - Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Hatay Şubesi Dönem Sözcüsü Ayhan Erkal, asgari ücretin yoksulluğun değil, insanca yaşamın ücreti olması gerektiğini belirtti.
     Erkal, yaptığı yazılı açıklamada, AK Parti hükümetinin bugünlerde sadece işçiler için değil, tüm ücretli çalışanlar için yaşamsal öneme sahip asgari ücreti belirlemek için masaya oturduğunu ifade etti.
     Eşitsizliği, adaletsizliği, sömürüyü arttıran bu saldırılara karşı emeğin gerçek değerini alana kadar mücadele edeceklerini ifade eden Erkal şöyle devam etti:
     Türlü takiyelerle sırtını yasal düzenlemelere dayayan, bizlere kölelik düzenini dayatan bu oyunu bozacağız. Asgari ücret yoksulluğun değil, insanca yaşamın ücreti olmalıdır. İşçilerin toplu iş sözleşme hakkını yok etmeye yönelik hayata geçirilen Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu geri çekilmeli, işçi sendikalarını işyerlerinin dışına iten baraj uygulaması kaldırılmalıdır. Toplu İş Sözleşmesi, işçilerin toplu pazarlık gücünden doğan bir haktır. Ancak özgür bir toplu iş sözleşmesi ile emekçinin kazanımları korunabilir. Sadece işçiler için değil, ülkemizde emeği ile geçinen tüm ücretliler için yaşamsal öneme sahip asgari ücret belirlenirken bir işçinin ailesiyle birlikte tüm zorunlu ihtiyaçlarının karşılayabileceği bir ücret temel alınmalıdır.
    
     Muhabir: Emin Sansar
     Yayıncı: İsmihan Özgüven
<< Önceki Haber KESK Hatay Şubesi Dönem Sözcüsü Erkal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER