Kesen ve Aydan Vali Kocayı ziyaret

Kesen ve Aydan Vali Kocayı ziyaret


KARAMAN (A.A) - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Konya Şube Müdürü Yaşar Kesen ile Karaman TMO Şube Müdürü Uğur Ay, Karaman Valisi Murat Kocayı makamında ziyaret ettiler.
     Ziyarette kesen, Vali Kocaya kurum çalışmaları ve kısa bir süre önce başlatılan Ekmek İsrafı Önleme Kampanyası hakkında bilgi verdi.
     Kesen, ekmek israfının önlenmesine ilişkin toplumsal bir duyarlılık ve farkındalık oluşturulmasına öncülük etmek, ekmeğin israf edilmeden tüketilmesi duyarlılığını geliştirmek amacıyla başlatılan projenin yıl boyu sürdürüleceğini belirtti.
     Koca ise ekonomisi tarıma dayalı olan Karamanda yılda 200 bin ton buğday üretildiğini, fakat Türkiyede yılda 550 bin ton ekmek israf edildiğini söyledi.
     Karamanın bir yılda ürettiği buğday miktarının iki katı kadar ekmeğin ülkemizde israf edildiğini ifade eden Koca, şunları kaydetti:
     Bu çok ciddi bir rakamdır ve bir şekilde bunu azaltmak için gerekli önlemleri almamız gerekmektedir. Bu noktada Sayın Başbakanımızın himayesinde başlatılan Ekmek İsrafı Önleme Kampanyası ekmek israfını önlemek, yetişecek olan çocuklarımıza okul çağında ekmek israfının önlenmesini anlatmak, ekmeğin israf edilmemesi gerektiğini ifade etmek, toplumun dikkatini çekmek açısından çok önemli bir projedir. Ekmek israfının çoğalmasını önleyip, israf edilmeden tüketilmesini sağlamak için ilimizde de gerekli tedbirlerin alınması konusunda çalışma yapılarak, bu projeye önemli katkılar sağlamak istiyoruz.
    
     Muhabir: Mehmet Çetin / Muhammed Boztepe
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Kesen ve Aydan Vali Kocayı ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER