Kepez Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine

Kepez Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine evde bakım hizmeti verecek


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi, evde bakıma ihtiyaç duyan 65 yaş üstü yaşlılara ücretsiz sağlık ve bakım hizmeti sunacak.
     Kepez Belediyesi 36 sağlık çalışanı ve 5 ambulans ile 65 yaş üstü yaşlılara 7 gün 24 saat hizmet vermek amacıyla Kepezde Evinizde Sağlık adı ile sağlık uygulaması başlattı.
     Projenin tanıtımı amacıyla belediye hizmet binası bahçesinde düzenlenen töreninde konuşan Kepez Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit, yaşlıların hastaneye gidememe sorununun proje sayesinde çözüleceğini belirterek, projenin sadece Antalyaya değil Türkiyeye örnek olabilecek bir proje olduğunu söyledi.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ise, proje ile ambulans ve sağlık ekipleriyle 7 gün 24 saat boyunca 65 yaş üzerindeki yaklaşık 61 bin kişiye evlerinde sağlık ve bakım hizmeti götüreceklerini söyledi.
     Proje ile yaşlıların Acaba bana da bir bakan olur mu- İhtiyacım olduğu zaman kapımı birisi çalar mı- gibi korkularının kalmayacağını ifade eden Tütüncü, Sosyal güvencesi olsun veya olmasın yaşlılarımız bilecek ki kimsesizlerin kimi olan belediyeleri, onların yanındadır. Evinden çıkamayacak kadar hasta olanlara da periyodik olarak 10 günde bir bakım hizmeti vereceğiz diye konuştu.
     Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğünün organize edeceği projede doktor, acil tıp teknisyeni, hasta bakıcı, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, fizyoterapist, diyetisyen ve psikologdan oluşan 36 kişilik sağlık ekibi görev yapacak.
     Yaşlılara muayene, tedavi, hasta takip, bakım destek, acil yardım ve hasta nakil ambulans hizmetleri sunulacağı projeden yararlanmak isteyenler, www.kepezdeevinizdesaglik.com internet adresinden bilgi alabilecek veya 316 07 08 numaralı telefona başvuru yapabilecekler.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepez Belediyesi, ihtiyaç sahiplerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER