Kepez Belediye Başkanı Tütüncü Kütükçüde

Kepez Belediye Başkanı Tütüncü Kütükçüde -Başkan Tütüncü: -İmarın matematiğine uygun olması halinde, olabilirliği varsa Kütükçüde de kat artışına yönelik bir çalışma yapılabilir


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2B ile ilgili mülkiyet problemi çözülen Kütükçü Mahallesinde, imar hukukuna uygun olması halinde kat artışına yönelik bir planlama çalışması yapabileceklerini bildirdi.
     Başkan Hakan Tütüncü, icracı birimlerin müdürleriyle hizmet koordinasyon toplantısı yapmak amacıyla Kütükçü Mahalle Muhtarı Mustafa Şimşeki ziyaret etti. Şimşek ziyarette, kat artışı, semt pazarı ve eskiyen parkların yenilenmesi isteklerini dile getirdi. Yasallaşan düzenleme ile Kütükçü Mahallesinin en önemli sorunu olan 2Bnin çözüldüğünü belirten Başkan Tütüncü, tapu tahsis işlemlerinin bitmesinin ardından planlama sürecinin başlayacağını anımsattı.
     Vatandaşların taleplerini dikkate alarak, imarın hukukuna uygun, mahkemeden dönmeyecek şekilde 15 mahallede kat artışına yönelik imar düzenlemesi yaptıklarına değinen Tütüncü, İmarın matematiğine uygun olması halinde, olabilirliği varsa Kütükçüde de kat artışına yönelik bir çalışma yapılabilir. Ama imar hesaplamalarına uygun değilse, mahkemeden dönecekse, kat artışına yönelik bir düzenlemeyi mahallemizde yapamayız. Başvuru ve tahsis süreçleri tamamlandıktan sonra konuyla ilgili çalışmamızı yaparız. Uygun olması halinde kat artışına yönelik yasal düzenlemeyi gerçekleştiririz dedi.
     Kepezin diğer bölgelerinde olduğu gibi Kütükçü Mahallesinde de önemli hizmetler yaptıklarının altını çizen Tütüncü, 13 bin 381 metre sıcak asfalt çalışmasıyla mahalledeki tüm yolları asfaltla kapladıklarını belirtti. Tütüncü, Antalya kent merkezinin ve denizin kuş bakışı izlenebildiği 2 bin 400 metrekare alana, içinde basketbol sahasının da olduğu bir park kazandırdıklarını, ayrıca mahallede eskiyen parkları yenileyeceklerini bildirdi.
    
     -Kütükçüye muhtar evi-
    
     Bu yıl 15 mahalleye muhtar evi yapacaklarının bilgisini veren Başkan Hakan Tütüncü, Kütükçü Mahallesine de muhtar evi kazandıracaklarını aktardı.
     Devlet Su İşleri (DSİ) kanalının çevresini güzelleştirme ve güvenli hale getirme projesinin ikinci etabının yapımını, Kütükçü Köprüsü ile Varsak Köprüsü arasındaki 3 kilometre uzunluğundaki bölümünde başlattıklarını anımsatan Tütüncü, bu projenin Kütükçü Mahallesine prestij kazandıracağını bildirdi.
     Mahalledeki ilköğretim okullarının bahçelerinin, bakım ve onarımlarını yaptıklarını da kaydeden Tütüncü, semt pazarı talebiyle ilgili çalışmayı, tapu tahsisi ve planlama işlemlerinin tamamlanmasından sonra yapacaklarını sözlerine ekledi.
     Muhtar Mustafa Şimşek de hizmetlerinden dolayı Tütüncü ve ekibine teşekkür etti.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Kepez Belediye Başkanı Tütüncü Kütükçüde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER