Kepeze üniversite talebi

Kepeze üniversite talebi -KEPSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Buzkıran: -Bölgenin ihtiyaç ve sorunlarına destek vermek istiyoruz, bu doğrultuda Kepezde bir üniversite kurulmasını arzuluyoruz


ANTALYA (A.A) - Kepez Sanayici ve İş Adamları Derneği (KEPSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Buzkıran, Kepezde bir üniversite kurulması gerektiğini söyledi.
     Buzkıran ile yönetim kurulu üyeleri, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcepheyi ziyaret etti.
     Buzkıran, ziyarette yaptığı konuşmada, bu yıl içinde gerçekleştirecekleri projeler hakkında bilgi verdi. Akdeniz Üniversitesinin çalışmalarını takip ettiklerini dile getiren Buzkıran, Sadece Türkiyede değil, dünya genelinde bilinen şehir Antalyanın yine bilinen bir üniversitesi olması bizler adına gurur verici. Geleceğin Türkiyesini emanet edeceğimiz gençlerimiz dünyanın dilinden düşürmediği üniversitemizden mezun olacaklar dedi.
     Akdeniz Üniversitesinin yüz nakilleri ve başarılı operasyonlarıyla dünyanın dikkatini Antalyaya çektiğini kaydeden Buzkıran, bu çalışmaların iş dünyası tarafından da takip edildiğini bildirdi.
     KEPSİAD olarak bölgede sadece ticari faaliyet yürüten topluluk olmak istemediklerini vurgulayan Buzkıran, Bölgenin ihtiyaç ve sorunlarına destek vermek istiyoruz. Bu doğrultuda Kepezde bir üniversite kurulmasını arzuluyoruz diye konuştu.
     Buzkıran, kurulması planlanan üniversite için Rektör Prof. Dr. Kurtcepheden destek istedi.
    
     -Üniversite için gerekli desteği göstermeye hazırız-
    
     Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrail Kurtcephe de önce Kepezde üniversite alanı için belediye tarafından kamulaştırma yapılması gerektiğini anlattı. Antalyada bir tane devlet üniversitesi bulunduğunu ve bunun yetersiz olduğunu dile getiren Kurtcephe, Akdeniz Üniversitesinin 46 bini aşan öğrencisi, 953 öğretim üyesi, 82 de ilan aşamasında eğitmeni bulunduğunu kaydetti.
     Türkiyede öğrenci sayısı bakımından ilk 5te bulunduklarını ifade eden Kurtcephe, Kepez ile Alanyada yeni devlet üniversitelerinin kurulması gerekiyor, bu konuda gerekli desteği göstermeye hazırız dedi.
     Akdeniz Üniversitesinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kurtcephe, teknoloji alanında iyi konumdaki Japonyaya tarım ve sağlıkta, İsveç ekibine rahim nakli, Amerikalılara da farklı alanlarda eğitim verdiklerini bildirdi.
     Yurt dışındaki bir çok üniversite ile ortak proje ürettiklerini anlatan Kurtcephe, uzayın nimetlerinden faydalanmak için çeşitli projeler üzerinde durduklarını, Beydağlarında yeni bir gözlem evi için proje çalışmasına başladıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Sefa Karacan
     Yayıncı: Hatice Özdemir
<< Önceki Haber Kepeze üniversite talebi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER