Kepezde bu yıl da engeller kalkacak

Kepezde bu yıl da engeller kalkacak -Kepez Belediyesi, Engeliniz Engelimizdir projesi kapsamında beş günlüğüne 50si engelli 100 öğrenciyi bir araya getirecek


ANTALYA (A.A) - Kepez Belediyesi, 50si engelli 100 öğrenciye 5 gün boyunca sosyal etkinlik yaptırdığı, Engeliniz Engelimizdir projesinin bu yıl ikincisini gerçekleştirecek.
     Kepez Belediyesi tarafından ilki geçen yıl yapılan Engeliniz Engelimizdir projesi kapsamında 5 gün boyunca engelsiz bireyler ve engelli öğrencilerle aynı ortamı paylaşacak.
     Engelsiz bireylerin, engellilerin günlük yaşamda çektiği sıkıntıları, problemleri yaşayarak öğrenmeleri ve gelecekte engellilikle ilgili her konuda, bilinçli olarak karar verebilmeleri amacıyla organize edilen Engeliniz Engelimizdir projesinin ikincisi, 29 Kasım-3 Aralık arasında yapılacak.
     Proje kapsamında Anadolu Lisesi ve Fen Liselerinden 25 kız, 25 erkek öğrenci ile tüm engelli gruplarındaki bireylere hizmet veren okul ve kurumlardan 25 kız ve 25 erkek öğrenci bir araya gelecek. Bir otelde 5 gün boyunca kamp yapacak öğrenciler, birlikte yunus gösterisi, bowling, at çiftliği, portakal toplama, sinema, tarihi gezi, akvaryum, minicty, sanatsal etkinlikler gibi sosyal aktiviteleri gerçekleştirecek.
     Engelsiz bireyler, yapılan sosyal aktivitelerde, eşleştikleri engelli arkadaşlarının eli, dili, ayağı, kulağı, gözü olacak ve engelli yaşamının zorluklarını öğrenecek. Engelli öğrenciler de akranlarıyla birlikte eğlenmenin, hayata tutunmanın mutluluğunu yaşayacak.
     Etkinlik, 27 öğretmenin de eşlik edeceği proje, 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde Kepez Belediyesi Spor Salonunda verilecek Atiye konseri ile sona erecek.
     Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yaptığı açıklamada, engelliler için önemli avantajların var olduğu, hayatlarının kolaylaştırıldığı, sosyal hizmetlerin üretildiği bir ilçe olmak istediklerini belirterek, engellilerle kucaklaşan, engellileri buluşturan, engellilerle toplumun kaynaşmasını sağlayan bir belediyecilik anlayışını yerleştirmeye çalıştıklarını söyledi.
     Tütüncü, Toplumun kanayan yarası engellilik probleminin çözümü için çok önemli bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Bu çalışmamız, engellilerimize yönelik bir eğitim, farkındalık ve sosyal sorumluluk projesidir dedi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kepezde bu yıl da engeller kalkacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER