Kenyada açılan su kuyuları Kahramanmaraşı hatırlatacak

Kenyada açılan su kuyuları Kahramanmaraşı hatırlatacak -Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneği, Kenyada açtığı 9 su kuyusuna kentteki milli mücadele kahramanları ve şairlerin adını verdi -Şube Başkanı Erayman: -Kenya halkı içt


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneği, Kenyada açtığı 9 su kuyusuna, kentteki milli mücadele kahramanları ve şairlerin adını verdi.
     Dernek Başkanı Süleyman Erayman, yaptığı yazılı açıklamada, dernek olarak yurt dışı faaliyetlerine ara vermeden devam ettiklerini belirtti.
     Daha önce Pakistanda sel felaketi mağdurları için 2 adet konut inşa ettiklerini belirten Erayman, bu kez de susuzluk, açlık ve kıtlıkla boğuşan Kenyada 9 su kuyusu açarak bölge insanına hayat kaynağı olmaya çalıştıklarını dile getirdi.
     Açılan su kuyularına Kahramanmaraştaki milli mücadele kahramanlarının ve şairlerin isimlerini verdiklerini bildiren Erayman, şunları kaydetti:
     Su kuyularına Sütçü İmam, Rıdvan Hoca, Mıllış Nuri adını verdik. Bunun yanında yine Türk edebiyatının önde gelen Kahramanmaraşlı şairlerinden Necip Fazıl Kısakürek, Cahit Zarifoğlu ve Erdem Bayazıtın isimleri verildi. Su kuyularına Kahramanmaraşa mal olmuş öncü şahısların isimlerinin verilmesi bir vefa örneği olarak takdir topladı. Kenya halkı içtikleri suda Sütçü İmamı hatırlayacak.
     Erayman, açılan 9 su kuyusundan 36 bin kişinin faydalandığını belirtti. Dünyanın neresinde olursa olsun yardıma muhtaç insanlara ulaşmayı kendilerine görev saydıklarını dile getiren Erayman, Kahramanmaraşta da yetim çocuklara yardım eli uzattıklarını ve her zaman mağdur ve mazlumların yanında yer almaya çalıştıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: İsmail Hakkı Demir / Ahmet Caner Baysal / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Kenyada açılan su kuyuları Kahramanmaraşı hatırlatacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER