Kent ve Mimarsinan Müzesini 100 bin

Kent ve Mimarsinan Müzesini 100 bin kişi ziyaret etti


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediyesinin kente kazandırdığı Kent ve Mimarsinan Müzesine ziyaretçilerin ilgisinin artarak devam ettiği bildirildi.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan yaptığı açıklamada, 2012 yılında Kayserinin tarihini, kültürünü, mutfağını yakından tanımak isteyen yaklaşık 100 binden fazla kişinin müzeyi ziyaret ederek, kenti yakından tanıma fırsatı bulduğunu kaydetti.
     Durukan, dünyanın sayılı, Türkiyenin ilk ve tek dijital müzesi olma özelliği taşıyan Kent ve Mimarsinan Müzesi hakkında şu bilgileri verdi:
     100 bin kişi, müzecilik anlamında önemli bir sayı. Çünkü Türkiye genelinde müzelere gerekli ilgi olmadığı söylense de, müzecilik gerçek anlamda, Avrupa standartlarında ve günün şartlarına uygun olarak yapılırsa halk buna ilgi gösteriyor ve takip ediyor. Kayseri Kent ve Mimarsinan Müzesinin birinci katı, 400 metre karelik bir alan. Burada 11 farklı ekran var. Ekranlar Türkçe ve İngilizce seslendirmeli. Bu ekranlardan şehir hakkında gerekli bilgiyi alabiliyorsunuz. İkinci katta ise hemşehrisi olmaktan gurur duyduğumuz dünyanın yakından tanıdığı Mimar Sinanın eserleriyle birlikte anlatıldığı Mimarsinan Müzesi yer alıyor. Burada da 6 farklı ekrandan Mimar Sinan hakkında önemli bilgiler alınabiliyor.
     Müzenin haftanın 7 günü saat 09.00dan 18.00e kadar açık olduğuna vurgulayan Durukan, müzeden ücretsiz yararlanıldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Önal
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kent ve Mimarsinan Müzesini 100 bin Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER