Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere fırsat

Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere fırsat


KONYA (A.A) - Beyşehirde sosyal güvencesi olmayan ve Türkiye İş Kurumuna (İŞKUR) kaydı bulunan işsizlere, 30 bin lirası geri ödemesiz olmak üzere 100 bin liraya kadar mali destek sunulacak.
     Beyşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Yıldırır, oda binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Konya bölgesinde faaliyet gösteren 86 oda içerisinde Beyşehirin bir ilki gerçekleştireceğini ifade etti.
     Konya Çalışma ve İş Kurumu ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ortaklığıyla gerçekleştirilecek girişimcilik eğitimi hakkında bilgi veren Yıldırır, şunları kaydetti:
     Bu projeden yararlanmak isteyenlerin İŞKURa kayıtlı, en az ilköğretim okulu mezunu olması, 19 yaşından gün alması, emekli ve sosyal güvencesi bulunmaması gerekiyor. Bu kriterlere uyanların müracaatların sona ereceği 1 Aralık 2013 tarihine kadar odaya dolduracakları form ve bir dilekçeyle başvuruda bulunması gerekiyor. Girişimcilik eğitimi 13 gün boyunca devam edecektir. Kursiyerlere, kurs gördükleri her gün için ayrıca 20 liralık ödeme de yapılacaktır. Eğitim sonunda başarı gösterip sertifika almaya hak kazananlara kendi işini kurmaları halinde 100 bin liraya kadar mali destek verilecektir. Bunun 30 bin lirası geri ödemesiz, geriye kalan 70 bin liralık bölümü ise sıfır faizli ve 4 yıl içerisinde ödemeli şeklinde olacak.
    
     Muhabir: Şeref Yaşar
     Yayıncı: Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Kendi işini kurmak isteyen girişimcilere fırsat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER