Kemer tarihi kitap haline getirildi

Kemer tarihi kitap haline getirildi -AK Parti Kemer Belediye Meclis Üyesi Ramazan Kar, Kemer ilçesiyle ilgili topladığı belge ve dokümanları kitap haline getirdi


ANTALYA (A.A) - AK Parti Kemer Belediye Meclis Üyesi Ramazan Kar, Kemer ilçesiyle ilgili topladığı belge ve dokümanları bir araya getirerek kitap haline getirdi.
     Kemer ilçesiyle ilgili yıllardır topladığı çok sayıda resim, bilgi, eski gazete ve yaşlı kişilerle yapılan röportajlar ve diğer dokümanları bir araya getiren Kemer Belediyesi Meclis Üyesi Ramazan Kar, kitabını yayımladı. Anlar, Anılar ve Alıntılarla Dünden Bugüne Kemer adlı kitapta Kemer ilçesinin tarihine ışık tutacak belgeler yer alıyor.
     Doğup büyüdüğü Kemere küçük de olsa bir katkı sağlamak istediğini ifade eden Ramazan Kar, Kemer ilçesinin ilk defa bu derece kapsamlı bir kitapta ele alındığını belirtti.
     Kitabın, tarihi ve turistik bilgi vermekten ziyade ilçenin geçmişinden bugüne insanları yolculuğa çıkaracağını anlatan Kar, Bu kitap başta Kemerliler olmak üzere Kemere hizmet vermiş, tanınmış ya da unutulmaya yüz tutmuş herkese bir ahde vefa borcu çalışmasıdır. Millet olarak ne yazık ki gerekli önemi göstermediğimiz için bilinmesi gereken tarihi gerçekler ve kişilikler zamanla unutulup gidiyor. Yaptıkları kahramanlıkları anlatmaktan bile çekinen alçak gönüllü kahramanlarımızı tarihin tozlu sayfalarından çekip çıkarılmalı ve yeni nesillere anlatmalıyız dedi.
     Geçmişini bilen, anlayan ve aktaran bir neslin şüphesiz güçlü bir tarih bilinci ile donanıp geleceğe sağlam adımlarla ilerleyebileceğini vurgulayan Kar, Ben de bugün birçoğu vefat etmiş Kemerli insanla görüşerek onların görüşlerini bu kitap aracılığıyla günümüz insanlarına ulaştırmak istedim diye konuştu.
     Bir zamanlar Kemerin aşılmaz olarak görülen dağlarının nasıl aşıldığı, tünellerin nasıl açıldığı o dönemin fotoğraflarıyla günümüze yansıttığını anlatan Kar, Bu kitabı hazırlamanın en önemli sebeplerinden biri de geçmişten günümüze Kemeri tanıtmak isteyen insanlara, en önemlisi de çocuklarımıza Kemeri anlatacak bir eserin bulunmayışıydı. Bundan sonra bu kitap bu boşluğu dolduracaktır diye düşünüyorum dedi.
     Kar, 275 sayfadan oluşan kitabın hazırlanmasında kendisine maddi manevi destek sağlayan herkese teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hüseyin Kanber
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kemer tarihi kitap haline getirildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER