Kebanda Eğitimli Gençler, Huzurlu Gelecek Projesi

Kebanda Eğitimli Gençler, Huzurlu Gelecek Projesi


ELAZIĞ (A.A) - Keban Kurs ve Okul Talebelerine Yardım Derneği tarafından hazırlanan ve Sosyal Destek Programı (SODES) tarafından kabul edilen Eğitimli Gençler, Huzurlu Gelecek Projesinin açılış töreni gerçekleştirildi.
     Keban Kaymakamı Ahmet Arık, dernek binasında düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, SODESin bu projeyle amacına ulaştığını gördüğünü belirterek, projenin ilçede uygulanabilindiğini görmenin kendisini mutlu ettiğini söyledi.
     Bu tür eğitim ve sosyal faaliyetlerle ihtiyaç olduğunu aktaran Arık, Bugün burada gördüğümüz projeden sonra herkes Kebana sosyal amaçlı ne tür projeler yapabiliriz- Bu tür projeleri yaparken ilçe halkının ihtiyaçlarını nasıl giderebiliriz ve nasıl çözümler üretebiliriz- diyor. Bunların üzerinde durarak ilçemize faydalı işler yapmak o kadar zor değil, yeter ki elimizi taşın altına koyalım dedi.
     Proje koordinatörü Recep Kerem ise 10 ay sürecek projenin amacının devlete, millete faydalı olacak kültürlü bireyleri yetiştirmek olduğunu kaydetti.
     Proje dahilinde belirlenecek 40 öğrenciye, derneğin yurt binasında 8 ay boyunca 256 saat etütle ders verileceğini ifade etti.
    
     Muhabir: Pir Hasan Doğan / Emrah Gökmen
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Kebanda Eğitimli Gençler, Huzurlu Gelecek Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER