KBÜde kitap okuma etkinliği

KBÜde kitap okuma etkinliği


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesinde (KBÜ) okuma etkinliği gerçekleştirildi.
     İstanbul Düşün Taşın Derneği tarafından hazırlanan Türkiye Kitap Okuyacak projesi kapsamında KBÜ sosyal tesislerinde aynı anda 20 farklı üniversite ile 1 saat süreyle 86. Kitap Okuma Etkinliği gerçekleştirildi.
     Etkinliğe KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İstanbul Düşün Taşın Derneği Genel Koordinatörü İsmail Ünlü, akademik ve idari personeliyle öğrenciler katıldı.
     Okuma etkinliğinin ardından Okuduğunu Anlama söyleşisi gerçekleştirildi.
     Rektör Uysal programda yaptığı konuşmada, toplumun az okuduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:
     Şimdi kendimizi kontrol edecek olursak öğrencilerime en son okuduğun kitap ismi nedir diye sorduğum zaman okudukları kitap ismini ya hatırlamıyorlar ya da bilmiyorlar. Kitapların isimlerini bilseler, yazarlarının ismini bilmiyorlar. Aslında okuma kültürü bizim ecdadımızdan gelmektedir önceden biliyorsunuz ki kıraathaneler vardı. Biz de burada bulunduğumuz kafeteryanın ismini değiştirerek burayı kıraathane olarak adlandırarak kitaplar koyacağız ve herkese okuma alışkanlığı kazandıracağız.
     İsmail Ünlü ise söyleşide yaptığı konuşmada, dernek olarak farklı projelerle insanlara ulaşmaya çalıştıklarını, Karabükte bulunmaktan ve projeye katılımın yoğunluğundan memnun olduğunu söyledi.
     Türkiyede kitap okuma oranının yüzde 5, televizyon izleme oranı ise yüzde 95 olduğunu anımsatan Ünlü, Kitapların bir insanın ihtiyaç sıralamasında 235. sırada yer almaktadır. Bizler bütün ihtiyaçlarımızı düşünürüz ama, bizi insani olarak, düşünce ve hayat tarzı olarak, inanç olarak en çok etkileyen en çok şekillendiren, insan olmamızı var oluş amacımızı kutsal kılan en önemli faktör okumak kavramını ikinci plana atıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber KBÜde kitap okuma etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER