KBÜde Üstün Yetenekliler Eğitim Çalıştayı yapılacak

KBÜde Üstün Yetenekliler Eğitim Çalıştayı yapılacak


KARABÜK (A.A) - Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Üstün Yetenekliler Eğitim Çalıştayı düzenleyeceklerini bildirdi.
     Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştayın, üniversitenin Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 5-8 Eylül tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi.
     Toplumun yüzde 2sinin üstün zekalı insanlardan oluştuğunu aktaran Uysal, şunları kaydetti:
     Yüzde 95lik normal zekalı kesim içinde insanların yeteneklerine göre yeterince okul var. Ancak istatistiklerin bize verdiği yüzde 2lik kesim, yani üstün yetenekli insanlarla ilgili ülkemizde hiçbir okul yok. Bu üstün yetenekli dediğimiz çocukları değerlendiremiyoruz. Karabük Üniversitesi olarak Türkiyede ilk kez Üstün Yetenekliler Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezini kurduk ve dünyadaki uygulamalarına baktık. Tarihimizde bu okullar bizde vardı. Enderun Mektepleri vardı, Osmanlı coğrafyasından üstün yetenekli zeki çocuklar toplanır, bu Enderun Mekteplerinde eğitilir ve devletin üst kademesinde hizmet verirlerdi. Karabük Üniversitesinin bugün bunu devam ettirmeye çalıştığı merkezin, diğer üniversitelere örnek olması bizi onurlandıracaktır.
     Uysal, çalıştayda, Üstün yeteneklerin tanılanması, Üstün yeteneklilerin eğitim programları ve Üstün yeteneklilerde görevli eğitimcilerin eğitim ve insan kaynakları konularının işleneceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Nurhan Çorlu
<< Önceki Haber KBÜde Üstün Yetenekliler Eğitim Çalıştayı yapılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER