Kazakistanlı öğrenciler Üzümlü ilçesini gezdi

Kazakistanlı öğrenciler Üzümlü ilçesini gezdi


ERZİNCAN (A.A) - Türkçe öğrenmek için Kazakistandan Erzincana gelen bir grup öğrenci, Üzümlü ilçesini gezdi.
     Erzincan Üniversitesi ile Kazakistan Abay Kazak Milli Pedagoji Üniversitesi, Al Farabi Kazak Devlet Milli Üniversitesi, Korkut Ata Kızılorda Devlet Üniversitesi ve Kazak Ekonomik, Finans ve Uluslararası Ticaret Üniversitesi ile imzalanan protokolle 15 öğrenci, kente gelerek Türkçe eğitimi almaya başladı.
     Öğrencilerin, Erzincan Üniversitesi Dil Eğitimi Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezinde bir ay boyunca eğitim alacağı, ayrıca Türkiyeyi ve Erzincanı tanıma fırsatı bulacağı bildirildi.
     Bu kapsamda, Üzümlü ilçesine giden öğrenciler, Belediye Başkanı Sami Sertadımı ziyaret etti. Sertadım, öğrencilere ilçe hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin sorularını da yanıtlayan Sertadım, Üzümlü olarak bizler soydaş kardeş ve akrabalarımızı ilçemizde ağırlamaktan, onlara ilçemizi, kültürümüzü tanıtmaktan büyük bir memnuniyet duyduk. Bu tür önemli etkinliklerin kardeş topluluklar açısından büyük fayda getireceği kanaatindeyim diye konuştu.
     Daha sonra, Esnaf Sanatkarlar ve Şoförler Odası ile Meslek Yüksekokulunu ziyaret eden öğrenciler, kiraz bahçesinde dalından meyve yedi.
     Öğrencilere, Dereboğazı mesire alanında yöresel yemeklerden un çorbası ve yaprak dolması ikram edildi.
     Proje koordinatörü Asuman Reyhan Özdemir, Üzümlü Belediyesinin davetlisi olarak yaptıkları ziyaretin çok olumlu geçtiğini belirterek, Bizler sadece öğrencilerimize dil kursu vermek amacında değiliz. Kültür dille aktarılır, aynı zamanda faaliyetlerle sürdürülür, tamamlanır diye konuştu.
     Kazak öğrenciler de, ilçeyi ve yemeklerini çok beğendiklerini ifade etti.
    
     Muhabir: Yakup Bakar
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Kazakistanlı öğrenciler Üzümlü ilçesini gezdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER