KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak:

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak: -2013te en az yıllık ortalama yüzde 5 büyüdüğümüz ve bu büyümeyi 5 yıl boyunca devam ettirdiğimiz istikrarlı, sürdürülebilir bir büyüme sürecine girmeyi temenni ediyorum -Dış politi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak, 2013te en az yıllık ortalama yüzde 5 büyüdüğümüz ve bu büyümeyi 5 yıl boyunca devam ettirdiğimiz istikrarlı, sürdürülebilir bir büyüme sürecine girmeyi temenni ediyorum dedi.
     Boydak, KAYSO Aralık Ayı Meclis Toplantısında yaptığı konuşmada, acısıyla, tatlısıyla yoğun bir seneyi geride bıraktıklarını, 2012 yılında bütçeyi verimli kullanma gayreti içinde olduklarını belirtti.
     Sadece faiz indiriminin ekonomiyi canlandırmayacağını savunan Boydak, şöyle devam etti:
     Japonyada eksi faiz var. Yani bankaya para yatırıyorsunuz paranız eksiliyor. Avrupada faiz sıfıra yakın. Peki ekonomi canlı mı- Hayır. Bu adamlar 20 yıldır ekonomiyi canlandırmaya uğraşıyor. Bu işin faizlerle bir alakası yok. Demek ki ekonomilerin canlanmasının tek yolu faiz indirimi değil. Canlılığın ilk şartı güven unsuru. Eğer insanlar, hane halkı, şirket sahipleri geleceğe güvenle bakabiliyorsa harcama yapıyorlar. Harcama yapması demek de talebin artması anlamına geliyor. Onun için bizim piyasalardaki güven unsurunun artması önemli.
    
     -Dış politikadaki gelişmeler-
    
     Boydak, Türkiyenin istikrarla yönetildiğini belirterek, şunları kaydetti:
     Bizim gibi genç nüfusu olan bir ülkede büyümenin sürekli olması çok önemli ve Türkiye bunu yapacak güçte. 2003-2009 yılları arasındaki 6 yıllık süreçte bir başarı hikayesi yakalandı, yüzde 6,9a varan bir büyüme kaydedildi. 2013te de en az yıllık ortalama yüzde 5 büyüdüğümüz ve bu büyümeyi 5 yıl boyunca devam ettirdiğimiz istikrarlı, sürdürülebilir bir büyüme sürecine girmeyi temenni ediyorum.
     Türkiyenin güvenli bir liman olduğuna dikkati çeken Boydak, Ekonomideki tek endişemiz, çevremizdeki olumsuzluklardı. Dış politikada riskli adımlar atılıyor diye endişeleniyorduk ama, bugün itibariyle bu endişemiz de yüzde 80 oranında kalktı. Türkiye artık uluslararası toplumun dışında kendi başına bir hareket yapmaz. Bundan sonra ben bu riski özellikle 2013 yılı için fazlaca düşünmek istemiyorum diye konuştu.
     KAYSOda seçimlerin Mart ayına kadar yapılacağını açıklayan Boydak, oda faaliyetlerinin gönüllü işler olduğunu ve yeni gönüllü sanayicileri aralarında görmekten memnun olacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Esma Aygün / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER