KAYSO meclis toplantısı yapıldı

KAYSO meclis toplantısı yapıldı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Sanayi Odasının (KAYSO) ekim ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.
     KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, toplantıda yaptığı konuşmada, ödenmeyen çekler nedeniyle üyelerden şikayet geldiğini, bu konuda hapis cezasının yeniden gündeme getirilmesinin söz konusu olmadığını söyledi.
     Yeni dönemde tacir ile tacir olmayan kişilerin ayrılacağını belirten Boydak, kötü niyetli kişi ve kurumların bu sayede piyasa dışına itileceğini vurguladı.
     Çek konusunda Türkiyede de kısmen uygulanan alacak sigortası sisteminin yaygınlaştırılmasını öneren Boydak, bunun artması için merkezi kayıt kuruluşunun bilgilerini, finansal kuruluşlarla paylaşması gerektiğini kaydetti.
     Ekonominin daralmaya girdiğini ancak kasım ve aralık aylarında rahatlayacağını belirten Boydak, Ekonomi yönetiminden aldığımız hava bu yönde. Ekonomi yönetimi gayet iyi şekilde gitmekte. Sanayi Odası olarak aklıselim bir yönetim tarzının izlendiğini görmekteyiz. İnşallah bunun bizi uzun vadede istikrarlı bir sürece götürmesini bekliyoruz diye konuştu.
     Bir süre önce halka arzla ilgili seminer düzenlediklerini anımsatan Boydak, artık sermaye piyasasına girişin firmalar açısından daha kolay hale geldiğini, bunun özel sektörün yararına olduğunu söyledi.
     Boydak, ihracat rakamlarında iyiye doğru gidiş olduğunu, bayram dolayısıyla ekim ayının ciroları olumsuz etkilediğini ancak kasım ve arlık aylarında bunun düzeleceğini kaydetti.
     Bankacılık sektöründeki kredi maliyetlerinin düştüğünü ifade eden Boydak, kısa vadeli nakit akışlarının iyi ayarlanması gerektiğini, borçlanmaların orta ve uzun vadeye yayılmasının şirketlerin menfaatine olacağını belirtti.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber KAYSO meclis toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER