Kayserili ozanın çalınan sazı 10 ay

Kayserili ozanın çalınan sazı 10 ay sonra bulundu -Çobanlar tarafından kırık olarak bulunan saz, ozan Öztürke teslim edildi


KAYSERİ (A.A) - Kayseride anne yadigarı bakır tabağının çalınması üzerine bestelediği türküyle hırsızı insafa getirerek tabağına kavuşan halk ozanı Abdullah Öztürkün, yaklaşık 10 ay önce çalınan sazı da çobanlar tarafından kırık halde bulundu.
     Öztürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 ay önce bir düğün organizasyonu için Bünyan ilçesine bağlı Tuzhisar beldesindeki evinden arkadaşıyla birlikte otomobille Kayseriye gelirken, kent girişinde yemek molası verdikleri sırada sazının çalındığını anımsattı.
     Sazının aylar sonra çobanlar tarafından kırık olarak bulunarak kendisine teslim edildiğini ifade eden Öztürk, şunları anlattı:
     Anne yadigarı tabağın çalınmasının ardından bir türkü bestelemiş ve bunu yerel televizyon kanalları ile katıldığım organizasyonlarda okumuştum. Hırsız insafa gelmiş olacak ki bakır tabağı evimin bahçesine atmıştı. Bu olayın ardından, 35 yıl önce Şemsi Yastımandan aldığım sazım çalındı. Onun için de bir türkü basteledim. Bu olayın üzerinden de yaklaşık 10 ay geçti. Önceki gün Tuzhisarda çobanlar bir ağacın altında sazımı kırık olarak bulmuşlar. Üzerine de Bu saz yitikleri buluyormuş. Ben de kaybolan nişanlımı bulurum diye bu sazı çaldım. İş sazda değil, söyleyendeymiş. Bu sazı Tuzhisarlı ozan Abdullah Öztürke verin lütfen diye not bırakılmış. Çobanlar getirip teslim ettiler.
     Öztürk, kullanılamayacak halde olan sazın parçalarını birleştirip, hatıra olarak saklayacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Hakan Can Şahin / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: J.Jale Durgun
<< Önceki Haber Kayserili ozanın çalınan sazı 10 ay Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER