Kayseri Serbest Bölgesi Toplantısı

Kayseri Serbest Bölgesi Toplantısı -Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız: -Türkiye, nükleer güç santralleriyle alakalı, hele hele dünyada global krizin konuşulduğu, Avrupada bir kısım küçülme rakamlarının konuşulduğu bu ortamda


KAYSERİ (A.A) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye, nükleer güç santralleriyle alakalı, hele hele dünyada global krizin konuşulduğu, Avrupada bir kısım küçülme rakamlarının konuşulduğu bu ortamda, büyümesine, gelişmesine devam etmiş olacak dedi.
     Yıldız, Hilton Otelde düzenlenen Kayseri Serbest Bölgesi bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, serbest bölgedeki yatırımcıların hiç bir problemine kayıtsız kalınamayacağını söyledi.
     Bölgedeki yatırımcıların sorunlarının Türkiyedeki diğer organize sanayiler ve sanayicilerinin mevcut haklarıyla birlikte görülerek değerlendirileceğini belirten Yıldız, şöyle devam etti:
     Bize iletilen maddeleri ilgili bakanlıklara ve Bakanlar Kuruluna bütün vekillerimizle iletmeye ve görüşmeye hazırız. Önemli olan Kayserideki üretimin serbest bölgelerde de bulunduğu yerden daha iyi yere taşınması ve üretimin artması. Dolayısıyla istihdamın artması, dolayısıyla Kayserinin ticaret hacminin artmasıdır. Serbest bölgeler Kayserideki yapısıyla ciddi bir rakam. Türkiyenin değişimine, büyümesine, gelişmesine katkı koyabilecek ne varsa, serbest bölgeler adına da hep beraber bu katkıyı koymaya hazırız.
    
     -2. nükleer santral-
    
     Bakan Yıldız, Sinopa yapılacak 2. nükleer santralin ihalesine ilişkin şöyle konuştu:
     2. nükleer santralin Türkiyeye kurulmasıyla alakalı yıl sonuna kadar o firmanın, o ülkenin belirlenmesiyle alakalı çok ciddi bir mesafe kat etmiş olacağız inşallah. Ama bu ayın sonuna kadar hangi firmanın olacağı belli olmasa da hangi firmanın olmayacağı yani o 4 ülkeden, 4 firmadan birinin bu yarıştan kopabileceğini söylüyorum. Bu ayın sonuna kadar 4 ülkeden belki 3 ülkeye indirmeyle alakalı, hangi ülkenin eleneceğiyle alakalı ilk taslak çalışmalar ortaya çıkacak. Hangi ülkenin ya da firmanın olacağı yıl sonuna kadar netleşmiş olacak.
     Türkiye, nükleer güç santralleriyle alakalı, hele hele dünyada global krizin konuşulduğu, Avrupada bir kısım küçülme rakamlarının konuşulduğu bu ortamda, büyümesine, gelişmesine devam etmiş olacak.
     Bu yapılacak yatırım 20 milyar doların üzerinde bir yatırımdır. Türkiye 2 tane nükleer güç santralini, en az böyle 45 milyar dolarlık bir yatırımla beraber Türkiyeye önümüzdeki 10 yıl içerisinde kazandırmak niyetindedir ve bu kararlılık içerisindedir. İnşallah ayın sonunda bu tür gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacağız.
    
     Muhabir: Esma Aygün / İsmail İçer
     Yayıncı: Zülal Eser
<< Önceki Haber Kayseri Serbest Bölgesi Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER