Kayseri Polis Meslek Yüksekokulunda mezuniyet coşkusu

Kayseri Polis Meslek Yüksekokulunda mezuniyet coşkusu


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Polis Meslek Yüksekokulundan (PMYO) mezun olan 244 öğrenciye törenle diplomaları verildi.
     PMYO Müdürü Mustafa Yavuz, Kadir Has Kongre Merkezi ve Spor Salonunda düzenlenen törende, bugüne dek emniyet teşkilatına yaklaşık 5 bin personel yetiştirdiklerini söyledi.
     Emniyet teşkilatının iyi eğitim almış yeni mezun genç polislerle dinamizm kazanacağını ifade eden Yavuz, Polisimizin rolü her geçen gün değişmekte, polislik mesleğinin sınırları adeta yeniden çizilmektedir. Bu değişen konuma ayak uydurmanın yolu ise eğitimden geçiyor dedi.
     Yavuz, geleneksel polis yaklaşımlarıyla toplumdaki suça ilişkin tüm problemlerin tespit edilmesi ve çözülmesinin mümkün olmadığına dikkati çekerek, şöyle devam etti:
     Suç olgusuna uzun vadeli ve kalıcı çözüm bulunabilmesi için suç işlenmesinin sebeplerinin araştırılması yanında, bilimsel veri ve yöntemler kullanılarak, suçla mücadelenin yasal ve meşru sınırlar içerisinde yürütülmesi gerekmektedir. Emniyet teşkilatının uygulayıcı birimleri, pratikteki uygulamalara yön verecek ve hizmeti kolaylaştıracak bilimsel ve teknik çalışmalara ihtiyaç duymaktadır. Bu ihtiyacın karşılanması görevi ise hiç şüphesiz polis eğitim kurumlarına düşmektedir. Polis eğitiminin bugün geldiği idari ve bilimsel seviye, gerçekten geleceğimiz adına ümit verici niteliktedir.
     Konuşmaların ardından dönem birincisi Mürsel Bayram mezuniyet kütüğüne plaket çaktı ve ilk 10 dereceye giren öğrencilere diplomaları verildi.
     Halkoyunları ve tekvando gösterileri sergileyen öğrenciler, tabanca ve uzun namlulu silahları da gözleri bağlı olarak sökerek yeniden birleştirdi.
     Toplu olarak yemin eden öğrenciler, Polis Marşının okuduktan sonra protokolü selamladı.
     Törene, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş, Jandarma Alay Komutanı Albay Yusuf Kenan Topçu, Polis Akademisi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Turgut Göksu da katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel / İsmail İçer
     Yayıncı: J.Jale Müminoğlu
<< Önceki Haber Kayseri Polis Meslek Yüksekokulunda mezuniyet coşkusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER