Kayseri Barosunda görev devir teslim töreni

Kayseri Barosunda görev devir teslim töreni -Yeni Başkan Fevzi Konaç, görevine başladı


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Barosunun yeni Başkanı Fevzi Konaç, eski Başkan Murat Şirvanlıdan görevi devraldı.
     Şirvanlı, adliye binasında düzenlenen görev devir teslim töreninde yaptığı konuşmada, Konaçı tebrik ettiğini söyledi.
     Göreve gelirken bazı vaatlerde bulunduğunu, bunların yapılıp yapılmadığının takdirini üyele bıraktığını anlatan Şirvanlı, Yeni seçilen sayın Konaçın da bazı vaatleri oldu. İnşallah bizden daha fazla çalışıp seçim döneminde verilen sözlerin hepsini gerçekleştirirler. Sayın Başkandan tek bir isteğim, arzum var. Bir meslek örgütü olan baromuzu siyasi ve ideolojik etkilerden uzak tutarak sadece avukat kardeşlerimizin sorunlarıyla ilgilenmesini istiyorum dedi.
     Fevzi Konaç da, 2 yıl önce görevi Şirvanlıya teslim ettiğini hatırlatarak, Günler çok çabuk geçiyor. Hesap verme günü hemen geliyor. Biz bunun bilinciyle çalışacağız diye konuştu.
     Şirvanlının Kayseri Barosuna çok şey kazandırdığını vurgulayan Konaç, şunları kaydetti:
     Barolar, meslek kuruluşudur. Bu yüzden bizim önceliğimiz avukat arkadaşlarımızın sorunlarını çözmek olacak. Bu sorunlar çözüldükten sonrada çok zor bir dönemden geçen Türk hukukuna katkı sağlamak için çaba göstereceğiz. Türkiyenin hukuk devleti olması adına baroların çok önemli işlevi var. İnsanlar Kayseri Barosunu, vatandaşların değerleriyle barışık, bu ülkenin menfaatleriyle ilgili herhangi bir kaygı ve sıkıntısı olmayan, vatanını, toprağını, bayrağını çok seven ve bunun daha iyi yerlere gelmesi için mücadele veren bir hukuki platformda görecekler. İnsanlar bilsinler ki, Türkiyede sadece İstanbul ve Ankara barosu yok. Türkiyede Anadolu baroları var ve Anadolu baroları Türkiyenin hukuk devleti mücadelesine önemli katkılar sağlayacak.
     Konaç, daha sonra makamında tebrikleri kabul etti.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kayseri Barosunda görev devir teslim töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER