Kayseri, Yozgat ve Sivasta fiyat artışları

Kayseri, Yozgat ve Sivasta fiyat artışları -Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde temmuz ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 25,96 ile limon oldu


KAYSERİ (A.A) - Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde temmuz ayında fiyatı en çok artan ürün yüzde 25,96 ile limon oldu.
     Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde temmuz ayında Tüketici Fiyatları Endeksinde bir önceki aya göre yüzde -0,21 düşüş, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 0,76, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,92 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 9,75 artış gerçekleşti.
     Türkiye İstatislik Kurumu Kayseri Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, ana harcama grupları itibariyle aylık bazda en fazla artış gösteren grup yüzde 0,56 ile gıda ve alkolsüz içecekler olurken, bunu yüzde 0,55 ile haberleşme ve yüzde 0,49 ile eğitim izledi. Giyim ve ayakkabı ise yüzde -3,85 ile en fazla düşüş olan grup oldu.
     Kayseri, Sivas ve Yozgat bölgesinde temmuz ayında fiyatı en çok artan ürünler yüzde 25,96 ile limon, yüzde 24,11 ile salatalık ve yüzde 9,19 ile çarliston biber olurken, en çok düşüş gösteren maddeler yüzde -22,71 ile karpuz ve yüzde -12,14 ile şeftali oldu.
    
     Muhabir: Sercan Küçükşahin
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseri, Yozgat ve Sivasta fiyat artışları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER