Kayseri, Başkentte tanıtılacak

Kayseri, Başkentte tanıtılacak -18-21 Ekim tarihlerinde düzenlenecek Kadim Kent Kayseri buluşması tanıtıldı


KAYSERİ (A.A) - Kayserinin 18-21 Ekim tarihlerinde Başkentte tanıtılacağı Kadim Kent Kayseri buluşmalarının tanıtım toplantısı yapıldı.
     Hilton Kayserideki tanıtıma TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Milletvekilleri Ahmet Öksüzkaya ve İsmail Tamer, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, üniversite rektörleri, belediye başkanları, oda başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Özhaseki, konuşmasında, Kayserinin her yönüyle tanıtılacağı bu etkinliği önemsediklerini söyledi.
     Etkinliğe herkesin destek vermesi gerektiğini vurgulayan Özhaseki, şunları kaydetti:
     Bazı kentler özel gayretleri olmadan bulunduğu konumları itibariyle gelişir. Bazı kentler zamanında büyük medeniyetleri barındırmış, tarihte misyon üstlenmiştir fakat gelişememiştir. Bazı şehirler de gelişme ve kalkınma gayretindedir. Kayserinin coğrafi avantajı yok. Şehrini ve devletini seven insanımız var. Böyle şehirler büyüyüp gelişir. Sanayisi, ticareti, üniversiteleri, hayırseverleri ile övünen bir şehir olduk. Bunların tanıtımı da önemli. Kayserinin her şeyi bu etkinlikte tanıtılacak. Kayseri olarak Başkente çıkarma yapacağız.
     AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da zirvede olanların bile reklam yapmadan konumlarını koruyamadığını belirterek, Son yıllarda Kayseride yaşanan olumlu gelişmelerin tanıtımı yapılmalı. 1 milyon nüfusun kent merkezinde yaşadığı bir şehirdeyiz. İlçelerden ve çevre illerden sürekli göç alıyor. Kentin yıllardır huzurlu olmasında, siyasetin ve devletin, kurum ve kuruluşların işbirliği içinde çalışmasının, kazandığını paylaşmasının payı büyük dedi.
     Ankara Congresiumda 18-21 Ekim tarihlerindeki Kadim Kent Kayseri buluşmalarında Kayserinin yöresel yemekleri, el sanatları, kültürü, turizm değerleri, sanayisi ve ticareti tanıtılacak.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kayseri, Başkentte tanıtılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER