Kayseri, 4+4+4 eğitim sistemine hazırlanıyor

Kayseri, 4+4+4 eğitim sistemine hazırlanıyor


KAYSERİ (A.A) - İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Osman Elmalı, 4+4+4 eğitim sisteminin başarıyla uygulanması için hazırlıklarını sürdürdüklerini bildirdi.
     Elmalı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yeni eğitim öğretim yılı için okulların ilkokul, ortaokul veya imam hatip ortaokulu, lise ve imam hatip lisesi olarak yapılandırıldığını belirtti.
     Yerleşim yeri özelliğine göre bazı okulların ilkokul ve ortaokul olarak birlikte eğitim öğretime devam edeceğini ifade eden Elmalı, şunları kaydetti:
     Yeni eğitim sistemi, farklı uygulamalarıyla performans artışı sağlayacak. Gelişmiş ülkelerde kullanılan bu eğitim sistemine kısa zamanda uyum sağlayacağımızı düşünüyorum. Bazı branşlarda yeni sistemden kaynaklanan öğretmen fazlalığını eksik olan yerlere kaydırıyoruz. İl merkezinde öğretmen açığımız bulunmuyor. İlçelerimizde ise eksik olan branşlara atama yapılarak eksikliklerimizi kapatmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarla birlikte 4+4+4 eğitim sistemine hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.
     Ayrıca, yapımı devam eden 16 çelik konstrüksiyon ana okulunun tamamlanma aşamasına geldiğini hatırlatan Elmalı, böylece ildeki anaokulu sayısının 31den 47ye çıkacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kayseri, 4+4+4 eğitim sistemine hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER