Kayseriye bin 200 kişilik salon

Kayseriye bin 200 kişilik salon


KAYSERİ (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi yanında yaptırılan bin 200 kişilik salonun inşaatında incelemelerde bulundu.
     Gezi sırasında Başkan Özhasekiye ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen ve AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de eşlik etti.
     Prof. Dr. Metin Sözen, başkan Özhasekinin aynı anda birçok işi birden yaptığını belirterek, Aynı Çinliler gibi. Ben de Çinden geliyorum. Onlarla yarışır konuma gelmişsin. Göğsümüzü gere gere gösterebileceğimiz bir salon olmuş burası. Tebrik ederim dedi.
     İçerisinde tercüman, ışık, ses, reji, toplantı ve hazırlık odalarının da yer alacağı salon, gerek dekorasyonu gerekse de ses ve sahne sistemleri ile Kayserinin en büyük ve en modern salonu olacak. 3 bin metrekare kapalı alanı bulunan salonda konser, konferans, toplantı, kongre gibi organizasyonlar yapılabilecek.
     Salonun bir başka özelliği de binanın tamamına yakınının yeraltında olması. Yapımı tamamlandığında çok az bir kısmının yüzeyden görülebileceği salonun çatısı da çim yüzeyle birleştirilerek estetik bir görünüm kazandırılacak.
    
     Yayıncı: Orhan Canbulatel
<< Önceki Haber Kayseriye bin 200 kişilik salon Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER