Kayserinin ihracatı arttı

Kayserinin ihracatı arttı -KAYSO Başkanı Boydak: Mart ayı ihracatı, bir önceki aya oranla yüzde 8,3 artarak 132,8 milyon dolara ulaştı


KAYSERİ (A.A) - Kayseriden mart ayında yapılan ihracatın, bir önceki aya oranla yüzde 8,3 arttığı bildirildi.
     Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, yaptığı açıklamada, mart ayı ihracatının bir önceki aya oranla yüzde 8,3 artarak 132,8 milyon dolara ulaştığını belirterek, ihracat rakamlarındaki pozitif ivmenin devam ediyor olmasının, Kayseri adına sevindirici bir durum olduğunu söyledi.
     KAYSO üyelerinin 109 ülke ve 2 serbest bölgeye ihracat gerçekleştirdiğini dile getiren Boydak, Kayserinin mart ayı ihracatı, bir önceki aya oranla yüzde 8,3 artarak 132,8 milyon dolara ulaştı. İhracatta ilk üç sırayı, Irak, Almanya ve İtalya aldı. İhraç edilen ürünler ise sırasıyla elektrikli ev aletleri, tekstil ve mobilya oldu dedi.
     Boydak, HES Hacılar Sanayi ve Ticaret AŞ, Boydak Dış Ticaret AŞ ve Boyteks Tekstil AŞnin ihracatçı firmalar arasında ilk üç sırayı aldığını belirterek, Mart ayı ile beraber ihracatta ivme yukarı doğru çıkmaya başladı. Bu ay odamız üyesi 169 firma tarafından ihracat yapıldı. Bu bizim için memnuniyet verici bir durum. Tüm ihracatçı firmalara teşekkür ediyorum diye konuştu.
     (ÇST-ORC-İÇR-HÜL)
<< Önceki Haber Kayserinin ihracatı arttı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER