Kayseriden Suriyeye ekmeklik un yardımı

Kayseriden Suriyeye ekmeklik un yardımı


KAYSERİ (A.A) - Kayseriden Suriyeye bir tır dolusu ekmeklik un yardımında bulunulacak.
     Mazlumder Şube Başkanvekili Ahmet Taş, yaptığı açıklamada, Suriye Türkmen Kitlesinin, ülkenin kuzeyinde beliren acil ekmek ihtiyacı nedeniyle yardım çağrısında bulunduğunu bildirdi.
     Hafta içinde hayırsever Kayserililerin desteği ile bir tır dolusu ekmeklik unu Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, Veren El Derneği, Fakir ve Muhtaçlara Yardım Derneği organizasyonuyla Akçakale üzerinden Suriyeye göndereceklerini ifade eden Taş, zor durumdaki Suriye halkına desteğin bir insanlık ve kardeşlik borcu olduğunu vurguladı.
     Öte yandan, Taş ve dernek yetkilileri, Suriyedeki evlerine yapılan bombalı saldırıda yaralanan, Kilisteki kamptan Kayseriye gönderilen ve özel Melikgazi Hastanesinde tedavi altına alınan 15 yaşındaki Emineyi ziyaret etti.
     Eminenin sağlık durumuyla ilgili yetkililerden bilgi alan Taş, Derneğimizce hastaneye yatırılan Eminenin tedavisi bir müddet burada devam edecek. Bombardımanda evleri yıkılan, annesi, babası ve kardeşleri ölen, kendisinin de sol gözü görmez hale gelip, kollarında kurşun, vücudunda şarapnel yaraları bulunan Emine ameliyat edildi. Tedavisinin ardından Kilisteki kampa gönderilecek dedi.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Kayseriden Suriyeye ekmeklik un yardımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER