Kayseride Kurban Bayramı tedbirleri

Kayseride Kurban Bayramı tedbirleri


KAYSERİ (A.A) - Kayseride Kurban Bayramı dolayısıyla bazı tedbirler alındı.
     Vali Şerif Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, Kurban Bayramının huzur ve sükun içerisinde geçirilebilmesi için bazı tedbirler alındığını belirtti.
     Kurban hizmetleri komisyonlarınca il ve ilçe merkezlerinde belirlenen kurbanlık satış ve kesim yerleri, çevre temizliği, hayvan sağlığı, hayvan nakilleri ve kurban hizmeti ile ilgili görevli kurum ve kuruluşlarca alınan kararlar doğrultusunda görev ve sorumlulukların gereğinin titizlikle yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, şunları kaydetti:
     Menşe şahadetnamesi hayvan sevk pusulası ve küpelenen hayvanlarda pasaportu olmayan hiçbir hayvan nakline izin verilmeyecek, mezbahalar ve özel kesim yerleri de bu çeşit hayvanları kesim için kabul etmeyecek. Hayvan kesim yerleri ve satış noktalarında çevre ve halk sağlığı konusunda gerekli düzenleme ve tedbirler alınarak, olumsuz görüntü ve ortama müsamaha gösterilmeyecek. Kaçak sevk ve hayvan hırsızlıklarına karşı gereken önlemler alınıp uygulanacak. Kurban kesim yerleri belediye zabıta ekiplerince sürekli kontrol edilerek kesimden sonra her çeşit atık çevre kirliliğine sebep olmayacak şekilde yıkatılıp temizlenecek. Bayramdan önce ve bayram günlerinde kurban satış ve kesim yerleri ile mezarlık güzergahlarında trafik düzenlemesi yapılacak. İl Özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile DSİ 12. Bölge Müdürlüğü, meydana gelebilecek aksaklıklara karşı müdahale ve önleme tedbirlerini bayram öncesinden planlayacak. İlçelerimizde de kaymakamlıklarca benzer düzenlemeler yapılarak önlemler alınacak.
    
     Muhabir: Mustafa Yıldız
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber Kayseride Kurban Bayramı tedbirleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER