KAYMEK Erkilet hizmete girdi

KAYMEK Erkilet hizmete girdi


KAYSERİ (A.A) - Kayseri Büyükşehir Belediyesinin Sanat ve Mesleki Eğitim Kurs Merkezlerine bir yenisi daha Erkilette eklendi.
     KAYMEK Erkilet binasının açılış törenine, Vali Şerif Yılmaz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, İncesu Belediye Başkanı Zekeriya Karayol, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz, Büyükşehir Belediyesi Eğitim Faaliyetleri (BEF) Genel Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
     Açılışta konuşma yapan Vali Yılmaz, meslek edindirme ile ilgili bu tür tesislerin artmasını beklediklerini ve, bu tür hizmetlere her zaman destek olacaklarını belirterek, Sosyal faaliyetler, şehirlerin dışarıya yansıyan yüzü oluyor. Kayseri, Türkiyede marka kent oldu. Türkiyenin neresine giderseniz gidin Kayseri belediyecilikte hep örnek gösterilen illerden bir tanesidir. Bundan dolayı belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Yapılan bu çalışmalar Kayseriyi daha da ileriye götürecek dedi.
     Büyükşehir Belediyesi olarak yıllardır şehre katkı sağlayacak hizmetler yapmak için mücadele ettiklerini anlatan Başkan Özhaseki de, Şehrimiz için nefes nefese koşturuyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak bizi hep iş üstünde görürsünüz. Gazetelerde, televizyonlarda her gün bir haberimiz vardır. Ya bir açılıştayız ya da başka bir yerde hayırlı bir hizmetin, güzel bir iş yapabilmenin peşindeyiz. Yıllardır verdiğimiz mücadele neticesinde şehrimiz bugün Türkiye-de örnek gösterilen bir şehir haline geldi şeklinde konuştu.
     KAYMEK Erkilet Kurs Merkezi hakkında bilgi veren Tuzcuoğlu ise, Bu tesisimiz Erkilet için bir bereket olacak. Biz burada yeni filizlerin, yeni eserlerin ortaya çıkmasını istiyoruz. Bu tesisimizde 16 ayrı branşta eğitim verilecek. Diğer tesislerimizden farklı olarak burada halıcılıkla alakalı bir hizmeti de hayata geçiriyoruz. Bu kurslarımızdan istifade eden vatandaşlarımız aldıkları eğitim neticesinde bir meslek sahibi olarak aile bütçelerine katkıda bulunacaklar diye konuştu.
    
     -Özhaseki, Kedi Bacağı yaptı
    
     Öte yandan açılış kapsamında Kayserinin bazı yöresel lezzetleri de açılışa katılanlara tanıtıldı. Bu lezzetlerden biri de Kayseride Kedi Bacağı olarak bilinen cevizli sucuk oldu.
     Erkiletli kadınların yanına giderek Kedi Bacağı yapımını izleyen Başkan Özhaseki, daha sonra kendisi de kazanın başına geçerek Kedi Bacağı yaptı. Daha sonra Özhaseki ve diğer davetliler, açılışı yapılan tesisi ve tesisin altında bulunan spor merkezini gezerek, yetkililerden bilgiler aldı.
    
     Muhabir: Mustafa Demircioğlu
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber KAYMEK Erkilet hizmete girdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER