Kayısı ihracatında hedef büyüdü

Kayısı ihracatında hedef büyüdü -Türkiyenin erkenci cinsi kayısı ihracatının yüzde 60ının yapıldığı Mersinin Mut ilçesinde, bu yıl 20 bin ton kayısı ihracatı hedefleniyor


MERSİN (A.A) - Türkiyenin erkenci cinsi kayısı ihracatının yüzde 60ının yapıldığı Mut ilçesinde, bu sezon 20 bin ton kayısı ihracatının hedeflendiği bildirildi.
     Mut Ziraat Odası Başkanı Ali Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede geçen yıl 80 bin ton sofralık kayısının hasat edildiğini, bunun 11 tonunun ihraç edildiğini ifade etti.
     Türkiyenin erkenci sofralık kayısı ihracatının yüzde 60ını Mut ilçesinin karşıladığını belirten Çelik, şunları kaydetti:
     "Geçen yıl ilçeden 11 bin ton erkenci sofralık kayısı ihraç ettik. Bu sayede ülkeye 21 milyon dolarlık girdi sağladık. Bu yıl 55 bin 240 dekar alanda erkenci kayısı üretimi yaptık ve 76 bin ton civarında ürün bekliyoruz. Üretilen kayısının 20 bin tonunu da ihraç etmeyi hedefliyoruz. Geriye kalan 56 bin ton sofralık erkenci kayısıyı ise iç piyasaya sunmayı planlıyoruz."
     Sofralık turfanda kayısı üretim merkezleri İspanya, Fransa ve İtalyada hasadın en erken haziran ayında başladığını dile getiren Çelik, ilçede üretilen kayısının mayıs ayında hasat edilmesinin büyük avantaj sağladığını kaydetti.
     Çelik, ilçede kayısı üretiminin yaygın olduğu Kurtsuyu köyünde hasat edilen ilk ürünlerin kilosu 10-12 liraya alıcı bulduğunu da sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ahmet Güler / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Kayısı ihracatında hedef büyüdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER