Kaybolan borçlu köpeğini arıyor

Kaybolan borçlu köpeğini arıyor -Antalyada yaşayan otomobil kiralama dükkanı sahibi Kandemir Toplu, hakkında verilen hapis cezasını protesto etmek amacıyla boynuna suçlu değil, borçluyuz pankartını asarak gezdirdiği köpekle


ANTALYA (A.A) - Murat Yolcu - Antalyada yaşayan otomobil kiralama dükkanı sahibi Kandemir Toplu, hakkında verilen hapis cezasını protesto etmek amacıyla boynuna suçlu değil, borçluyuz pankartını asarak gezdirdiği köpeklerinden birisinin kaybolmasının üzüntüsü yaşıyor.
     Muratpaşa ilçesindeki iş yerinde 27 yıldan bu yana otomobil kiralama işi yapan Kandemir Toplu, geçen yıl otomobilini kiraladığı kişinin Denizlide yaptığı kazada yaşamını yitirmesinin ardından açılan davalar nedeniyle ekonomik sorunlar yaşamaya başlamıştı. Kredilerini ödeyemeyen Toplu, borçlarını ödeyeceği garantisini vermek için 106 bin liralık taahhüt imzalamıştı.
     Ancak borcunun ilk 15 bin liralık taksitini ödeyememesi nedeniyle Toplu, Taahhüdü ihlal suçundan Antalya 1. İcra Ceza Mahkemesince 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Toplu, yaşadığı sorunları protesto etmek için 5 yıldır otomobiliyle taşıdığı, ancak otomobilini kullanamamasının ardından motosikletiyle taşımaya başladığı köpeklerinin boynuna suçlu değil, borçluyuz yazılı pankart asmıştı.
    
     -Köpeğimle çocuğumdan, eşimden daha çok beraberdim-
    
     Kandemir Toplu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı sorunları protesto etmek için Bulut ismini verdiği Golden retriever cinsi köpeği ve yavrusu Arinin boynuna suçlu değil, borçluyuz yazılı pankart astığını hatırlattı.
     Protesto şeklini herkesin çok ilginç ve olumlu bulduğunu, köpeklerinin herkes tarafından tanınmaya başladığını ifade eden Toplu, Bulut ile 5 yıl, yavrusu Arin ile de 8 aydır hiç ayrılmadım. Onlara çocuklarım diyordum dedi.
     Köpeği Bulutun 2 Eylülde kaybolduğunu bildiren Toplu, Günlerdir gündür gece gündüz demeden köpeğimi arıyorum. Herkese haber verdik, her yerde arıyoruz. Motosikletimle bin kilometre yol yaptım. Bulut, motosikletimin kornası tanıyor. Kornaya basarak arıyorum. Polise de haber verdik, ama bir netice alamadık dedi.
     Köpeğinin ne durumda olduğunu bilememenin kendisini üzdüğünü aktaran Toplu, şunları söyledi:
     5 yıldır işe hep köpeklerimle gidip geliyorduk, evde de birlikteydik. Ailenin bir parçası olmuştu. Köpeğimle çocuğumdan, eşimden daha çok beraberdim. Evde eşinizi 2 saat görüyorsunuz, ama onunla bütün gün beraberdim. Beni en çok o anlıyordu. Sıkıntılı dönemlerimizde gözümün içine baktığı zaman sanki derdimi biliyormuş gibi davranıyordu. Onu çok özlüyorum. Her an kapıya gelecek, her an havlayacak düşüncesiyle bekliyoruz.
     Bulutun yavrusu Arinin de babasını çok özlediğini dile getiren Toplu, Arinin yemek yemediğini, tüy dökmeye başladığını kaydetti.
     Toplu, Bulutun bulunması için el ilanları bastırdığını, bulacak kişiye köpeğinin doğacak yavrusunu hediye edeceğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Kaybolan borçlu köpeğini arıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER